Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΛΙΑΣΤΗΣ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
















Επιστροφή στις μακαρονάδες σήμερα με μία συνταγή εμπνευσμένη από την Ιταλική κουζίνα, αλλά «πειραγμένη» με βάση μια ιδέα της στιγμής! Μια μακαρονάδα με το αγαπημένο μου πέστο βασιλικού, ενισχυμένο με λιαστές ντομάτες! Γρήγορη, ελαφριά και πεντανόστιμη, συνδυάζει το άρωμα του βασιλικού με την οξύτητα της λιαστής ντομάτας και τη γεμάτη γεύση της ελληνικής κεφαλογραβιέρας! Νομίζω ότι θα ξετρελαθείτε όταν τη φτιάξετε! Άλλος για μακαρονάδα;

Υλικά (για 2 μερίδες):
  • 1/2 πακέτο μακαρόνια (250 gr.)
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Κεφαλογραβιέρα τριμμένη (για το σερβίρισμα)
  • Ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες (για το σερβίρισμα)
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι (για το σερβίρισμα)
  • Φύλλα βασιλικού (για το σερβίρισμα)
 Για το πέστο:
  • 2 μεγάλες χούφτες βασιλικό
  • 2 κ.σ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 1 κ.σ. κουκουνάρι
  • 2-3 σκ. σκόρδο
  • 8 μεγάλες λιαστές ντομάτες
  • 8 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
  • Βράζω τα μακαρόνια 1' λιγότερο απ' όσο γράφει η συσκευασία. Τα στραγγίζω (φυλάω όμως λίγο απ' το νερό τους) και τους ρίχνω λίγο ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν.
  • Πολτοποιώ στο multi όλα τα υλικά του πέστο.
  • Σε αντικολλητικό τηγάνι, wok ή ακόμα και στην κατσαρόλα, ρίχνω λίγο ελαιόλαδο και μόλις κάψει καλά, προσθέτω τα μακαρόνια, το πέστο και λίγο απ' το νερό των μακαρονιών, αποσύρω από τη φωτιά και ανακατεύω πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να πάρω μια κρεμώδη σάλτσα. Πασπαλίζω με επιπλέον τυρί, ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και φύλλα βασιλικού, κατά το γούστο μου και σερβίρω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου