Η εβδομάδα που ξεκίνησε προχθές, θα περιλαμβάνει μόνο μακαρονάδες! Τα μακαρόνια μου αρέσουν ιδιαίτερα, οπότε αποφάσισα να εμπλουτίσω τη συλλογή μας με τρεις νέες συνταγές, απλές αλλά όπως πάντα εξαιρετικά γευστικές. Η πρώτη είναι μια συνταγή η οποία φτιάχνεται σε πολλά μέρη της Ελλάδας και αποτελεί την επιτομή της απλότητας και της οικονομίας! Είναι «γιαγιαδίστικο» φαγητό και θα λύσει τα χέρια ακόμα κι αυτών που δεν έχουν καλή σχέση με την κουζίνα, αφού γίνεται σε ελάχιστο χρόνο και δεν απαιτεί μαγειρικές γνώσεις! Δοκιμάστε τη (για όσους τυχόν δεν τη γνωρίζουν) και μείνετε συντονισμένοι και για τις υπόλοιπες μακαρονάδες της εβδομάδας.
Υλικά (για 2 μερίδες):
- 250 gr. μακαρόνια
- 10 σκ. σκόρδο χοντροκομμένο
- 4 γεμάτες κ.σ. γιαούρτι (κατά προτίμηση light)
- 2 χούφτες κόλιαντρο ψιλοκομμένο (ή μαϊντανό)
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο
- Μυζήθρα τριμμένη
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
- Βράζω τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και φυλάω λίγο από το νερό τους. Αναμειγνύω λίγο από αυτό με το γιαούρτι και ανακατεύω καλά, ώστε το γιαούρτι να γίνει σαν αραιή κρέμα.
- Σε αντικολλητικό τηγάνι (ή wok αν έχετε που βολεύει περισσότερο λόγω σχήματος) προσθέτω το ελαιόλαδο και το σκόρδο και σοτάρω μέχρι να ξανθύνει ελαφρώς το σκόρδο, αλλά όχι να παρατηγανιστεί, γιατί θα πικρίσει. Προσθέτω τα μακαρόνια με λίγο απ' το νερό τους και το γιαούρτι και κατεβάζω το τηγάνι από το μάτι της κουζίνας. Ανακατεύω καλά να ενσωματωθούν όλα τα υλικά και προσθέτω μυζήθρα και τον κόλιαντρο. Ανακατεύω μέχρι να απορροφήσουν τα μακαρόνια τα υγρά και σερβίρω πασπαλίζοντας με επιπλέον μυζήθρα κατά το δοκούν, λίγο επιπλέον γιαούρτι, αν θέλω και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο είδος ζυμαρικού προτιμάτε. Συνιστούμε εκτός από μακαρόνια, πένες, βίδες ή ριγκατόνι.
- Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο τυρί σας αρέσει επίσης, αλλά εγώ προτιμώ τη μυζήθρα για τη συγκεκριμένη συνταγή, γιατί δένει απόλυτα με τις υπόλοιπες γεύσεις!
- Αν θέλετε να κάνετε το πιάτο λίγο πικάντικο, σοτάρετε και 1-2 πιπεριές τσίλι μαζί με το σκόρδο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου