Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

ΠΕΣΚΑΝΔΡΙΤΣΑ ΠΛΑΚΙ ΜΕ ΟΥΖΟ














Η πεσκανδρίτσα είναι ομολογουμένως ένα από τα ασχημότερα ψάρια που υπάρχουν! Παρ' όλη, όμως, την άσχημη εξωτερική της εμφάνιση είναι αναμφίβολα ένα από τα νοστιμότερα και από τα πιο εύκολα στην κατανάλωση, αφού δεν έχει πολλά κόκαλα! Η αλήθεια είναι πάντως πως είναι και λίγο ακριβούτσικη και λίγο «δύσκολη» στο μαγείρεμα, καθώς έχει λίγο πιο σκληρό κρέας από τα υπόλοιπα ψάρια. Η συνταγή μου όμως σήμερα είναι για άλλη μια φορά αφοπλιστικά απλή, δε χρειάζεται ιδιαίτερες μαγειρικές γνώσεις και από γεύση... απλά θα αφήσω να τη δοκιμάσετε μόνοι σας! Για ακόμα μεγαλύτερη ευκολία, επίσης, χρησιμοποίησα ουρές πεσκανδρίτσας που βρήκα στον ψαρά μου. Αν δε βρείτε, προφανώς χρησιμοποιείτε μεγάλη πεσκανδρίτσα ή ακόμα και κάποιο άλλο φιλέτο λευκόσαρκου ψαριού που σας αρέσει, αφού προσαρμόσετε το χρόνο που θα το ψήσετε στο φούρνο. Καλή σας όρεξη!

Υλικά:
  • 1 kg. ουρές πεσκανδρίτσας
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 600 gr. ντομάτα σε καρέ
  • 1 χούφτα κόλιαντρος ψιλοκομμένος
  • 1/2 χούφτα βασιλικός
  • 1/2 φλ. ούζο
  • Λευκό πιπέρι
  • Αλάτι
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
  1. Σε κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο σοτάρω το κρεμμύδι και το σκόρδο και μόλις μαλακώσουν προσθέτω τη ντομάτα και τον κόλιαντρο και βράζω για 10' περίπου μέχρι να πιει τα πολλά υγρά της η ντομάτα. Προσθέτω το βασιλικό και κατεβάζω από τη φωτιά.
  2. Τοποθετώ τις πεσκανδρίτσες σε ταψί, τις περιχύνω με τη σάλτσα και το ούζο, αλατοπιπερώνω, ανακατεύω καλά τα υλικά και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200˚C για 10'-15' αναλόγως το μέγεθός τους. Για μεγάλη πεσκανδρίτσα χρειάζονται λίγα λεπτά παραπάνω. Σερβίρω, συνοδεύοντας με ρύζι ή έχω δίπλα φρέσκο ψωμί και φυσικά ουζάκι! 
  • Δοκιμάστε κι άλλα είδη ψαριού στη συνταγή αυτή (προτιμότερα τα φιλέτα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου