Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

ΚΑΤΣΙΚΙ ΦΡΙΚΑΣΕ ΜΕ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΚΑΙ ΣΕΛΙΝΟΡΙΖΕΣ
















Το κατσικάκι στην κατσαρόλα φρικασέ είναι ένα από τα αγαπημένα ελληνικά παραδοσιακά φαγητά το οποίο μαγειρεύεται με μαρούλια και μπόλικο άνιθο. Δεν κρύβουμε ότι και σε μας αρέσει πάρα πολύ! Σήμερα όμως μαγειρέψαμε φρικασέ με κάποια υλικά ίσως ασυνήθιστα για τη συγκεκριμένη συνταγή, αλλά καθόλα παραδοσιακά και υγιεινά και με γευστικό αποτέλεσμα εξαιρετικό!

Υλικά:
  • 1 kg. κατσίκι σε μερίδες
  • 3 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 4 αγκινάρες κομμένες στη μέση
  • 4 σελινόριζες σε μεγάλα κομμάτια
  • 1/2 φινόκιο ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλη χούφτα μάραθο ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι σέλινο χοντροκομμένο
  • 1/2 φλ. κρασί άσπρο
  • 2 αβγά
  • Χυμός 1,5 λεμονιού
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Σε κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο σωτάρω το κατσίκι και το αφαιρώ. Ρίχνω τα κρεμμύδια και το φινόκιο και μόλις σωταριστούν προσθέτω το κρέας και σβήνω με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτω νερό να καλύπτεται το κρέας στα 2/3 του και βράζω σε μέτρια φωτιά για 20'. Έπειτα προσθέτω τα λαχανικά, αλατοπιπερώνω και βράζω για ακόμα 40'. Χτυπάω τα ασπράδια των αβγών μέχρι να ασπρίσουν, προσθέτω τους κρόκους και χτυπάω για λίγο ακόμα. Προσθέτω το λεμόνι και λίγο λίγο το ζεστό ζουμί από την κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς για να ψηθούν τα αβγά. Ενσωματώνω στην κατσαρόλα και σερβίρω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου