Το σημερινό πιάτο προέκυψε εντελώς τυχαία! Χρειαζόμαστε μία σαλάτα να συνοδεύσει το κύριο πιάτο μας, αλλά αντί να κόψουμε μια απλή ωμή σαλάτα με τα λαχανικά του ψυγείου μας, αποφασίσαμε να σκαρώσουμε μία ζεστή σαλάτα με λαχανικά ψημένα στο wok με ελάχιστο σησαμέλαιο και να της δώσουμε κινέζικη ταυτότητα με σάλτσα hoisin. Το αποτέλεσμα μας δικαίωσε απόλυτα και ως εκ τούτου τη μοιραζόμαστε μαζί σας!
Υλικά:
- 1 μεγάλη χούφτα κινέζικο λάχανο ψιλοκομμένο
- 1 καρότο σε διαγώνια μπαστουνάκια
- 2 φρέσκα κρεμμύδια σε διαγώνιες ροδέλες
- 2 μανιτάρια σε φετάκια
- 1 κομμάτι τζίντζερ ψιλοκομμένο
- Σησαμέλαιο
- Σουσάμι
Για τη σάλτσα:
- 2 κ.σ. hoisin sauce
- 1 κ.σ. ponzu
- 1 κ.γ. μουστάρδα
- 2 κ.σ. νερό
Εκτέλεση:
- Αναμειγνύω καλά όλα τα υλικά της σάλτσας.
- Σε ένα wok ή αντικολλητικό τηγάνι με λίγο σησαμέλαιο σωτάρω τα λαχανικά προσθέτοντάς τα κατά την εξής σειρά: καρότο και τζίντζερ, λάχανο, μανιτάρια, φρέσκα κρεμμύδια. Μόλις μαλακώσουν όλα ελαφρά προσθέτω τη σάλτσα. Αφήνω το πολύ 1' να εξατμιστούν τα πολλά υγρά και σερβίρω πασπαλίζοντας με σουσάμι. Όλη η διαδικασία δε θα χρειαστεί πάνω από 5', καθώς τα λαχανικά πρέπει απλά να έχουν μαλακώσει και όχι να βράσουν.
- Hoisin sauce και ponzu θα βρείτε σε καταστήματα με ασιατικά προϊόντα. Hoisin sauce ενδεχομένως να υπάρχει και σε μεγάλα supermarket. Το ponzu μπορεί να αντικατασταθεί και με απλή σάλτσα σόγιας αν δεν το βρείτε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου