Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

NOODLES ΡΥΖΙΟΥ ΜΕ ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΙΜΑ (ก๋วยเตี๋ยวหมูสับกับ)















Πριν λίγες μέρες συμπληρώθηκαν 
10.000 επισκέψεις στις σελίδες των συνταγών μου. Με την ευκαιρία αυτού του συμβολικού επιτεύγματος, αποφάσισα να κάνω αυτή τη βδομάδα ένα μίνι σπέσιαλ αφιέρωμα στην κουζίνα της Ταϊλάνδης, μαγειρεύοντας τρεις συνταγές, ελπίζοντας, φυσικά, οι συνθήκες και ο χρόνος να μου το επιτρέψουν! Πρώτη συνταγή της εβδομάδας, λοιπόν, κάτι πολύ εύκολο και πεντανόστιμο! Φαρδιά noodles ρυζιού με χοιρινό κιμά. Θα χρειαστείτε γύρω στα 30' συνολικά για να έχετε έτοιμη μία μακαρονάδα έκπληξη! Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε, είναι να προμηθευτείτε τα noodles και τις ασιατικές σάλτσες από ένα μεγάλο supermarket ή ένα κατάστημα που πουλά ασιατικά προϊόντα. Ευτυχώς υπάρχουν πολλά! Και αν αυτή είναι η πρώτη σας επαφή με την κουζίνα της Ταϊλάνδης, ετοιμαστείτε για μεγάλες γευστικές συγκινήσεις!

Υλικά:
  • 500 gr. κιμάς χοιρινός
  • 400 gr. φαρδιά noodles ρυζιού
  • 3 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 ντομάτα σε κύβους
  • 4 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 κ.γ. κάρυ
  • Σησαμέλαιο/Φιστικέλαιο (ή κάποιο άλλο σπορέλαιο αν δεν τα έχω αυτά)
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι (για το σερβίρισμα)
Για τη σάλτσα:
  • 4 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 2 κ.σ. oyster sauce
  • 2 κ.σ. γλυκιά σάλτσα σόγιας

Εκτέλεση:
  1. Ανακατεύω μαζί όλα τα υλικά της σάλτσας.
  2. Σε wok ή κατσαρόλα με λίγο σησαμέλαιο/φιστικέλαιο σε δυνατή φωτιά σοτάρω το κρεμμύδι και το σκόρδο μαζί με το πράσινο μέρος από τα φρέσκα κρεμμύδια. Μόλις μαραθούν, προσθέτω τον κιμά και σοτάρω ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να αλλάξει χρώμα και να πιει τα υγρά του. Προσθέτω τη σάλτσα και ανακατεύω να ενσωματωθεί. Έπειτα προσθέτω τη ντομάτα και το κάρυ, ανακατεύω καλά, προσθέτω νερό και βράζω για 15'. Προσθέτω το υπόλοιπο φρέσκο κρεμμύδι και κάνω ένα τελευταίο ανακάτεμα.
  3. Βράζω τα noodles σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου σε αλατισμένο νερό. Τα σουρώνω, φυλάω λίγο απ' το νερό στο οποίο έβρασαν και τα ρίχνω κατευθείαν στο σκεύος με τον κιμά, προσθέτοντας λίγο απ' το νερό τους, ώστε να δέσουν με τον κιμά. Σερβίρω με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και επιπλέον φρέσκο κρεμμύδι κομμένο σε διαγώνιες ροδέλες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου