Υλικά:
- 1 kg. χοιρινή σπάλα σε μερίδες
- 1 kg. σέλινα χοντροκομμένα (τα κοτσάνια τα κρατάω χωριστά, ψιλοκομμένα)
- 2 πράσα σε ροδέλες
- 2 κ.σ. πελτές
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 φλ. κρασί άσπρο
- 2 αβγά
- Χυμός από 1 λεμόνι (ή όσο θέλω)
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
- Σε κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο σοτάρω το χοιρινό μέχρι να ροδίσει καλά και το αφαιρώ. Προσθέτω τα πράσα, τα κρεμμύδια και τα κοτσάνια από το σέλινο και τα σοτάρω μέχρι να μαλακώσουν καλά. Προσθέτω ξανά το χοιρινό μαζί με τον πελτέ και ανακατεύω καλά για να σοταριστεί και να αρωματίσει και ο πελτές. Σβήνω με το κρασί και βράζω 2' μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτω νερό μέχρι να καλύπτει το κρέας και βράζω σε μέτρια φωτιά για 45' περίπου. Προσθέτω και τα φύλλα από τα σέλινα και τα αφήνω να βράσουν για 20' ακόμα. Τέλος, προσθέτω τον άνηθο και ανακατεύω μια ακόμα φορά.
- Χτυπάω τα αβγά μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Προσθέτω το λεμόνι, χτυπάω να αναμιχθεί και προσθέτω λίγο λίγο το ζεστό ζουμί από την κατσαρόλα, ανακατεύοντας συνεχώς για να ψηθούν τα αβγά. Ενσωματώνω στην κατσαρόλα και σερβίρω.
- Το φαγητό μπορεί να μαγειρευτεί και με άλλα χόρτα της αρεσκείας σας, αν και γευστικά το σέλινο είναι ο ιδανικός συνδυασμός!
- Μπορείτε να προσθέσετε και μία σελινόριζα κομμένη σε μεγάλα κομμάτια να βράσει μαζί με τα σέλινα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου