Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΑΤΑΤΕΣ ΓΙΑΧΝΙ ΜΕ ΚΑΠΑΡΗ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ
















Έχετε ξεμείνει από προμήθειες φαγητού; Τα delivery είναι κλειστά λόγω διακοπών και το μόνο που υπάρχει στο σπίτι είναι κάτι ξεχασμένες πατάτες, ελιές και κονσέρβες με ντοματοχυμό στο ντουλάπι; Κι όμως, μπορείτε μέσα σε 30' να τρώτε ένα πεντανόστιμο, χειροποίητο φαγητό!

Υλικά:
  • 5 πατάτες σε μεγάλα κομμάτια
  • 2 κρεμμύδια σε σκελίδες
  • 3-4 σκ. σκόρδο χοντροκομμένες
  • 1/2 φλ. τσαγιού μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι
  • 2 κ.σ. κάπαρη ξεπλυμένη από το αλάτι
  • 400 gr. ντομάτα τριμμένη
  • Μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 2 φύλλα δάφνης
  • Ρίγανη
  • Πιπέρι
  • Πάπρικα
  • Αλάτι
  • Λίγη ζάχαρη
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Σωτάρω σε κατσαρόλα με λίγο λάδι κατά σειρά τα κρεμμύδια, τα σκόρδα και τις πατάτες. Προσθέτω τιε ελιές και την κάπαρη. Ανακατεύω και προσθέτω τη ντομάτα, τη δάφνη και το μαϊντανό και βράζω προσθέτοντας λίγο νερό μέχρι να γίνουν οι πατάτες (περίπου 30'). Στο τέλος προσθέτω ρίγανη και σερβίρω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου