Όταν φτιάχνουμε κρέας ή ψάρι στη σχάρα ή μπιφτέκια, συνήθως τα συνοδεύουμε με τηγανιτές ή ψητές πατάτες και άλλες φορές με ρύζι. Εμείς προτείνουμε μια υγιεινή ρυζοσαλάτα με φακές και λαχανικά που μπορεί να αποτελέσει κύριο πιάτο και από μόνη της.
Υλικά:
- 1 φλ. φακές
- 1 φλ. ρύζι basmati
- 1 καρότο ψιλοκομμένο
- 1/2 φλ. αρακάς
- 1/2 φλ. καλαμπόκι
- 1 κ.σ. κόλιαντρος φρέσκος ψιλοκομμένος
- 2 κ.σ. πάστα ελιάς
- 1 κ.σ. κουκουνάρι
- 1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- Δεντρολίβανο
- 1 φύλλο δάφνης
- Ρίγανη
- Κάρι
- Αλάτι
- Ξίδι
- Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Βράζω τις φακές με τη δάφνη και το δεντρολίβανο και τις στραγγίζω. Βάζω λίγο λάδι σε κατσαρόλα και σωτάρω το ρύζι και το κουκουνάρι. Προσθέτω 1,5 φλ. κρασιού νερό, τον αρακά, το καλαμπόκι, τον κόλιαντρο και το κάρι και το βράζω σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πιει το νερό και να γίνει σπυρωτό. Έπειτα το ανακατεύω με τις φακές προσθέτοντας το φρέσκο κρεμμύδι, λάδι, ξίδι, ρίγανη (όσο θέλω) και την πάστα ελιάς.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου