Πόσες και πόσες Κυριακές δεν έχουμε απολαύσει αυτό το κλασικό ρολό μαγειρεμένο από τη μητέρα μας από τα χρόνια που είμαστε ακόμα νήπια! Είναι ένα από τα αγαπημένα μας φαγητά με το οποίο μεγαλώσαμε και επιτέλους ήρθε η στιγμή να καταχωρηθεί και στη συλλογή του blog μας! Η συνταγή είναι η ίδια που φτιάχνουμε τόσα χρόνια και η μόνη βελτίωση που έχουμε κάνει (αν μπορεί να ειπωθεί κάτι τέτοιο για μια τόσο νόστιμη συνταγή) είναι η αντικατάσταση του μουλιασμένου ψωμιού ή της τριμμένης φρυγανιάς με βρόμη. Η συνταγή μας είναι όλη δική σας!
Υλικά:
Για τον κιμά:
- 500 gr. κιμάς μοσχαρίσιος
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 ντομάτα τριμμένη
- 1 σφηνάκι κόκκινο κρασί
- 1 φλ. βρόμη περασμένη από το multi μέχρι να γίνει σκόνη
- 1/2 χούφτα δυόσμος ψιλοκομμένος
- 1/2 χούφτα κόλιαντρος (ή μαϊντανός) ψιλοκομμένος
- 1,5 κ.γ. ρίγανη
- 1 κ.γ. πράσινη πάπρικα (θα τη βρείτε σε μπαχαράδικο)
- Πιπέρι
- Αλάτι
- Λίγο ελαιόλαδο
Για τις πατάτες:
- 800 gr. πατάτες σε μεγάλες ροδέλες
- 4 σκ. σκόρδο σε φετάκια
- 2 ντομάτες τριμμένες
- 1 κ.σ. ρίγανη
- 1 κ.σ. πάπρικα
- Πιπέρι
- Αλάτι
- Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Αναμιγνύω όλα τα υλικά του κιμά, ζυμώνω και φτιάχνω ρολό. Αναμιγνύω τις πατάτες με τα υλικά τους, τις στρώνω στο ταψί και επάνω τοποθετώ το ρολό. Ψήνω στο φούρνο στους 200°C για 1 ώρα περίπου (ανάλογα με το μέγεθος του ρολού και των πατατών ο χρόνος αυτός μπορεί να διαφέρει).
- Μπορώ να βάλω μέσα στο ρολό και ολόκληρα βραστά αβγά.
- Μπορώ να χρησιμοποιήσω επίσης και γλυκοπατάτες (κόκκινες ή κίτρινες).
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου