Παρασκευή, 1 Ιανουαρίου 2016

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ














Πρώτη μέρα του 2016 σήμερα και είναι σειρά μας να ευχηθούμε σε όλους μια όσο καλύτερη χρονιά γίνεται, με υγεία, δημιουργικότητα και τύχη! Και πάνω απ' όλα θετική διάθεση. Και για το γούρι της χρονιάς θα σας δώσουμε τη συνταγή μας για τη βασιλόπιτα που φτιάχνουμε σχεδόν κάθε χρόνο! Ουσιαστικά ένα εύκολο κέικ με γιαούρτι και αμυγδαλόψιχα! Φέτος δε μας έτυχε το φλουρί, αλλά επιφυλασσόμαστε για του χρόνου! Καλή και δημιουργική χρονιά, λοιπόν, και καλά μαγειρέματα με πολλές νέες και πεντανόστιμες συνταγές!

Υλικά:
  • 250 gr. αλεύρι μαλακό κοσκινισμένο
  • 10 gr. μπέικιν πάουντερ (~ 2 κ.γ.)
  • 8 gr. μαγειρική σόδα (~ 1 κ.γ.)
  • 4 gr. κανέλα (~ 1 κ.γ.)
  • 8 gr. αλάτι (~ 1 κ.γ.)
  • 100 gr. βούτυρο
  • 220 gr. ζάχαρη
  • 5 αβγά
  • 2 βανιλίνες
  • Ξύσμα 1 λεμονιού 
  • 280 gr. γιαούρτι
  • 120 gr. αμυγδαλόψιχα τριμμένη
  • Ζάχαρη άχνη (για την επικάλυψη)

Εκτέλεση:
  1. Αναμειγνύω το αλεύρι, το αλάτι, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα.
  2. Χτυπάω στο μίξερ με το φτερό το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να τριπλασιαστεί περίπου σε όγκο. Προσθέτω ένα ένα τα αβγά, τις βανιλίνες και το ξύσμα του λεμονιού και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά.
  3. Προσθέτω στο μίξερ αλληλοδιαδόχως το μείγμα του αλεύρου και το γιαούρτι. Τέλος προσθέτω και την αμυγδαλόψιχα και ανακατεύω το μείγμα να ενσωματωθεί.
  4. Αδειάζω το μείγμα σε στρογγυλό ταψί που το έχω πρώτα αλείψει με λίγο βούτυρο και πασπαλίσει με λίγο αλεύρι και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στη λειτουργία αέρα στους 180°C για 45' περίπου. Δεν ανοίγω το φούρνο επ' ουδενί πριν περάσουν 35', αλλιώς η βασιλόπιτα δε θα φουσκώσει!
  5. Αφήνω την πίτα να κρυώσει καλά και τη σκεπάζω με ζάχαρη άχνη. Από εκεί και πέρα τη διακοσμώ όπως μου αρέσει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου