Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

ZABOCA CHOKA















Πόσοι από εσάς δε γνωρίζετε το guacamole; Είναι το πλέον διάσημο ντιπ της μεξικάνικης κουζίνας με βασικό υλικό το αβοκάντο, που στη βασική του εκδοχή περιλαμβάνει μόνο χυμό λάιμ, σκόρδο και καυτερή πιπεριά. Ένα παρόμοιο ντιπ όμως φτιάχνουν και στα νησιά της Καραϊβικής, με προσθήκη λίγου κρεμμυδιού και λίγου ψιλοκομμένου φρέσκου κόλιαντρου. Εμένα το guacamole μου αρέσει πολύ, αλλά βρίσκω αυτήν την εκδοχή πιο παιχνιδιάρικη! Δοκιμάστε τη και πείτε μου κι εσείς τι πιστεύετε! Ούτως ή άλλως θα έχετε μία ακόμα πολύ υγιεινή επιλογή για το συνοδευτικό σας!

Υλικά:
  • 1 αβοκάντο
  • 1 σκ. σκόρδο τριμμένο
  • Χυμός 1 λάιμ
  • 1 πράσινη πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη
  • 1 κρεμμύδι στιφάδου πολύ ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. κόλιαντρο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι

Εκτέλεση:
Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά με το αβοκάντο και πολτοποιούμε με πιρούνι ώστε να παραμείνουν και ολόκληρα κομμάτια από την ψίχα του.
  • Οι αναλογίες των υλικών είναι η δική μου πρόταση. Εσείς μη διστάσετε να τις αλλάξετε κατά το γούστο σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου