Τρίτη, 1 Οκτωβρίου 2013

ZABOCA CHOKA












Μια από τις πρώτες αναρτήσεις που είχαμε κάνει στο blog μας ήταν το μεξικάνικο guacamole, ένα διάσημο ντιπ από αβοκάντο που στη βασική του εκδοχή περιλαμβάνει μόνο χυμό λάιμ, σκόρδο και καυτερή πιπεριά. Ένα παρόμοιο ντιπ όμως φτιάχνουν και στα νησιά της Καραϊβικής με προσθήκη λίγου κρεμμυδιού και λίγου ψιλοκομμένου φρέσκου κόλιαντρου. Ιδού, λοιπόν, μία ακόμα υγιεινή επιλογή για το συνοδευτικό σας!

Υλικά:
  • 1 αβοκάντο
  • 1 σκ. σκόρδο τριμμένο
  • Χυμός 1 λάιμ
  • 1 πράσινη πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη
  • 1 κρεμμύδι στιφάδου πολύ ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. κόλιαντρο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι

Εκτέλεση:
Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά με το αβοκάντο και πολτοποιούμε με πιρούνι ώστε να παραμείνουν και ολόκληρα κομμάτια από την ψίχα του.
  • Οι αναλογίες των υλικών είναι η δική μας πρόταση. Εσείς μη διστάσετε να τις αλλάξετε κατά το γούστο σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου