Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

ΧΤΑΠΟΔΙ ΞΙΔΑΤΟ













Η δεύτερη σημερινή μας σαρακοστιανή ανάρτηση είναι το ξιδάτο χταπόδι, ένας ουζομεζές που δε λείπει από το τραπέζι της Καθαρής Δευτέρας! Δε χρειάζεται καμία μαγειρική γνώση, απλώς μια κατσαρόλα και λίγη υπομονή... Ουκ εν τω πολλώ το ευ και στη συγκεκριμένη περίπτωση η φράση επιβεβαιώνεται απόλυτα!

Υλικά:
  • 1 χταπόδι ολόκληρο (~1 kg.)
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 κ.σ. πιπέρι σε κόκκους
  • 1/2 φλ. κόκκινο κρασί
  • Ελαιόλαδο
  • Ξίδι κόκκινο
  • 2 κ.σ. κάπαρη
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 1/2 χούφτα άνηθος ψιλοκομμένος
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:
Τοποθετώ το χταπόδι σε κατσαρόλα ολόκληρο χωρίς νερό μαζί με το κρασί, τη δάφνη και τους κόκκους πιπεριού. Το βράζω σε σιγανή φωτιά μέχρι να γίνει με τα δικά του υγρά (περίπου 30'-40' ανάλογα το χταπόδι). Το βγάζω και το κόβω σε κομματάκια. Προσθέτω όλα τα υπόλοιπα υλικά (ξίδι όσο θέλω) και σερβίρω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου