Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

ΓΑΛΕΟΣ ΣΧΑΡΑΣ ΜΕ ΒΟΤΑΝΑ ΠΡΟΒΗΓΚΙΑΣ














Η δεύτερη σημερινή μας νοστιμιά είναι ένα απλό και ζουμερό φιλέτο γαλέου αρωματισμένο με το "θέμα" της ημέρας που είναι τα βότανα Προβηγκίας. Τα χρησιμοποιήσαμε ήδη για ένα συνοδευτικό πιάτο με πατάτες, αλλά χρειαζόμαστε και ένα κυρίως! Με το ψητό ψάρι, τα αξιοποιούμε κιόλας στον κατεξοχήν ρόλο τους που είναι να αρωματίζουν ψητά κρέατα και ψάρια (αν και χρησιμοποιούνται και σε φαγητά κατσαρόλας). Καλή σας απόλαυση!

Υλικά:
  • Γαλέος φέτα
Για τη μαρινάδα:
  • Βότανα Προβηγκίας (*)
  • Πιπέρι άσπρο
  • Καπνιστό αλάτι
  • Ελαιόλαδο
Για το σερβίρισμα:
  • Χυμός λεμονιού
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Μαρινάρουμε το ψάρι για 15' με τη μαρινάδα και ψήνουμε στη σχάρα. Τα υλικά της μαρινάδας τα προσθέτετε κατά το γούστο σας. Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το μέγεθος του ψαριού και από τη σχάρα. Χοντρικά θα μπορούσαμε να πούμε ότι για το γαλέο χρειάζονται περίπου 10'-15' ψήσιμο από κάθε πλευρά. Φυσικά τα ψάρια τα γυρίζουμε μία φορά! Περιχύνουμε με τα υλικά για το σερβίρισμα και απολαμβάνουμε μαζί με το αγαπημένο μας συνοδευτικό. Πολύ καλή επιλογή είναι οι πατάτες φούρνου με κρασί και βότανα Προβηγκίας που έχουμε ήδη αναρτήσει.

(*) Το μίγμα βοτάνων που χρησιμοποιήσαμε εμείς περιείχε ίσα μέρη από θυμάρι, θρούμπι, φασκόμηλο και μαντζουράνα, διπλάσια ποσότητα εστραγκόν και μισή ποσότητα λεβάντας. Εσείς μπορείτε να φτιάξετε τη δική σας αναλογία, να αφαιρέσετε ό,τι δε σας αρέσει και να προσθέσετε ίσως δεντρολίβανο, μάραθο ή βασιλικό (όλα σε αποξηραμένη μορφή).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου