Η κινέζικη κουζίνα ως γνωστόν ανήκει στις κουζίνες που αγαπάμε ιδιαίτερα, καθώς τα πιάτα της είναι όλα εύκολα στην παρασκευή τους και εξαιρετικά νόστιμα! Μάλιστα οι συνδυασμοί που μπορεί να κάνει κανείς είναι κυριολεκτικά άπειροι. Μόνο φαντασία να υπάρχει και ένα wok! Αλλά ακόμα και χωρίς αυτό, ένα αντικολλητικό τηγάνι θα κάνει τη δουλειά του. Σήμερα είχαμε όρεξη για μακαρονάδα, αλλά και για κάτι πιο ιδιαίτερο από τις συνηθισμένες. Ανοίξαμε, λοιπόν, το ντουλάπι μας, βγάλαμε από μέσα ένα πακέτο με noodles αβγού, χρησιμοποιήσαμε λίγα λαχανικά από το ψυγείο και η κινέζικη μακαρονάδα ήταν έτοιμη σε 20'! Απλά πράγματα...
Υλικά:
- 250 gr. noodles αβγού
- 6 αποξηραμένα μανιτάρια shiitake
- 4 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
- 50 gr. κινέζικο λάχανο ψιλοκομμένο (ή κανονικό αν δεν έχετε)
- 1 μικρό καρότο σε λεπτά μπαστουνάκια
- 120 gr. φύτρες φασολιών ξεπλυμένες
- 2 φρέσκα κρεμμύδια σε διαγώνιες ροδέλες
- Πιπέρι άσπρο
- Σησαμέλαιο
- Καπνιστό σησαμέλαιο
Για τη σάλτσα:
- 3 κ.σ. σάλτσα σόγιας
- 1,5 κ.σ. γλυκιά σάλτσα σόγιας
Εκτέλεση:
- Φτιάχνω τα noodles σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα φυλάω στην άκρη.
- Μουλιάζω τα μανιτάρια σε ζεστό νερό για 30' και τα στραγγίζω. Τα κόβω σε λεπτές λωρίδες (το νερό το σουρώνω και το φυλάω για άλλη χρήση!).
- Σε wok ή αντικολλητικό τηγάνι με λίγο σησαμέλαιο σε δυνατή φωτιά σωτάρω προσθέτοντας κατά σειρά το καρότο, το λάχανο, το σκόρδο και τα μανιτάρια. Όταν μαλακώσουν ελαφρά και αρωματίσουν προσθέτω τα noodles. Ανακατεύω καλά 2' μέχρι να αφομοιωθούν και να ψηθούν και προσθέτω τις φύτρες φασολιών. Ανακατεύω καλά για 1' ακόμα και προσθέτω τη σάλτσα και το πιπέρι. Ανακατεύω καλά να πάει παντού, προσθέτω τα φρέσκα κρεμμύδια και το καπνιστό σησαμέλαιο, ανακατεύω καλά μια ακόμα φορά και σερβίρω. Η όλη διαδικασία δεν πρέπει να κρατήσει πάνω από 5'-7'.
- Φύτρες φασολιών, γλυκιά σάλτσα σόγιας και μανιτάρια shiitake θα βρείτε σε καταστήματα με ασιατικά προϊόντα. Αν δε βρείτε μανιτάρια shiitake χρησιμοποιήστε κοινά φρέσκα άσπρα μανιτάρια. Κινέζικο λάχανο έχουν τα μεγάλα supermarket.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου