Πέμπτη, 1 Νοεμβρίου 2012

ΑΡΝΙ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ













Είναι πολλές φορές που εμείς οι κάτοικοι των πόλεων, ευχόμαστε να είχαμε κάποιες από τις διαφορετικές ανέσεις που έχουν τα χωριά στην εξοχή. Όπως για παράδειγμα έναν παραδοσιακό ξυλόφουρνο... Θα μπορούσαμε να φτιάχναμε φαγητά σαν το σημερινό, πολύ πιο αυθεντικά και νόστιμα απ' ό,τι τα πετυχαίνουμε στην οικιακή μας κουζίνα. Παρόλα αυτά, τη συγκεκριμένη χωριάτικη συνταγή από την Καλαμάτα, την πλησιάσαμε πολύ βάζοντας το φαγητό στη γάστρα! Πολύ πρακτική τελικά! Αν βρεθείτε στο νομό Μεσσηνίας σε κάποια παραδοσιακή ταβέρνα αναζητήστε το συγκεκριμένο φαγητό. Είναι μια γευστική εμπειρία!

Υλικά:
  • 1,5 kg. αρνί (ή και κατσίκι αν προτιμάτε) σε μερίδες
  • 1 kg. πατάτες κομμένες κυδωνάτες
  • 3-4 αγκινάρες κομμένες στη μέση (ή περισσότερες αν θέλετε)
  • 6 σκ. σκόρδο χοντροκομμένο
  • Χυμός 2 λεμονιών
  • 2 πιπεριές κέρατα χοντροκομμένες
  • Πιπέρι
  • Δεντρολίβανο
  • Θρούμπι (ή θυμάρι αν δεν έχετε)
  • Ρίγανη
  • Φλούδα πορτοκαλιού
  • Αλάτι
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Αναμειγνύω όλα τα υλικά σε γάστρα και ψήνω στο φούρνο στους 180°C για 3 ώρες. Τόσο απλά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου