Παρασκευή, 5 Οκτωβρίου 2012

ΦΑΒΑ ΡΙΓΑΝΑΤΗ














Η φάβα είναι ένα όσπριο που συνήθως το παραβλέπουμε. Όμως αποτελεί πολύ θρεπτική τροφή για τον οργανισμό και εξαιρετικό μεζέ για ούζο ή τσίπουρο ιδίως στα νησιά. Εμείς παρουσιάζουμε εδώ την απλούστερη εκδοχή της που φτιάχνεται ανά την Ελλάδα και μας αρέσει ιδιαίτερα!

Υλικά:
  • 250 γρ. φάβα
  • 1 καρότο σε ροδέλες
  • 1 κρεμμύδι σε σκελίδες
  • 1 πατάτα σε κύβους
  • 1 φύλλο δάφνης
  • Πιπέρι
  • Ρίγανη
  • Αλάτι
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Βράζω τη φάβα, το κρεμμύδι, την πατάτα και το καρότο με τη δάφνη. Όταν μαλακώσει καλά, ανακατεύω με σύρμα μέχρι να γίνει πολτός ή την περνάω από το multi. Αν περισσεύει νερό βράζω λίγο ακόμα μέχρι να έρθει στην επιθυμητή πυκνότητα. Προσθέτω λάδι και ρίγανη και αλατοπιπερώνω.
  • Τη ρίγανη και το λάδι μπορώ να τα προσθέσω στο σερβίρισμα.
  • Μπορώ επίσης να τη σερβίρω με ψιλοκομμένο κρεμμύδι και ελιές.
  • Μπορώ αντί για ρίγανη να αρωματίσω τη φάβα με δυόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου