Η φάβα είναι ένα όσπριο που συνήθως το παραβλέπουμε. Όμως αποτελεί πολύ θρεπτική τροφή για τον οργανισμό και εξαιρετικό μεζέ για ούζο ή τσίπουρο ιδίως στα νησιά. Εμείς παρουσιάζουμε εδώ την απλούστερη εκδοχή της που φτιάχνεται ανά την Ελλάδα και μας αρέσει ιδιαίτερα!
Υλικά:
- 250 γρ. φάβα
- 1 καρότο σε ροδέλες
- 1 κρεμμύδι σε σκελίδες
- 1 πατάτα σε κύβους
- 1 φύλλο δάφνης
- Πιπέρι
- Ρίγανη
- Αλάτι
- Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Βράζω τη φάβα, το κρεμμύδι, την πατάτα και το καρότο με τη δάφνη. Όταν μαλακώσει καλά, ανακατεύω με σύρμα μέχρι να γίνει πολτός ή την περνάω από το multi. Αν περισσεύει νερό βράζω λίγο ακόμα μέχρι να έρθει στην επιθυμητή πυκνότητα. Προσθέτω λάδι και ρίγανη και αλατοπιπερώνω.
- Τη ρίγανη και το λάδι μπορώ να τα προσθέσω στο σερβίρισμα.
- Μπορώ επίσης να τη σερβίρω με ψιλοκομμένο κρεμμύδι και ελιές.
- Μπορώ αντί για ρίγανη να αρωματίσω τη φάβα με δυόσμο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου