Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΟΛΟΜΟΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΛΑΪΜ ΚΑΙ ΧΟΥΜΟΥΣ ΑΠΟ ΚΟΥΚΙΑ
















Αυτή η παραλλαγή για σολομό στο φούρνο, ουσιαστικά αποτελεί μάλλον μια υγιεινή πρόταση σερβιρίσματος παρά πρωτότυπη συνταγή, αφού το μόνο που χρειάζεται είναι λίγο μαρινάρισμα, λίγα λεπτά ψήσιμο και το χούμους από κουκιά το οποίο θα βρείτε ήδη αναρτημένο στο blog μας. Καλή σας απόλαυση!

Υλικά:
  • 2 φέτες ή φιλέτα σολομού
Για τη μαρινάδα:
  • 1 φλ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Χυμός από 1/2 λάιμ
  • Ξύσμα 1 λάιμ
  • 1,5 κ.γ. πιπέρι Σετσουάν
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Αναμιγνύω τα υλικά της μαρινάδας και μαρινάρω το ψάρι για 15'. Τοποθετώ το ψάρι σε ταψί και το ψήνω στο φούρνο στους 200°C για 15' περίπου ανάλογα το μέγεθος της φέτας. Πρέπει ο σολομός στο κέντρο του να είναι ελαφρώς ροζέ για να μην είναι παραψημένος. Σερβίρω περιχύνοντας με τη σάλτσα από το ταψί και συνοδεύω με χούμους από κουκιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου