Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΣΜΥΡΝΕΪΚΑ
















Για τη συγκεκριμένη συνταγή δεν έχουμε πολλά να πούμε. Εκτός από μια-δυο μίνι παρεμβάσεις, η συνταγή αφορά τον παραδοσιακό σμυρνέικο τρόπο παρασκευής του συγκεκριμένου πιάτου. Παραδοσιακές συνταγές όπως αυτή πάντα συμπεριλαμβάνονται στο blog μας αυτούσιες, γιατί στη μαγειρική παράδοση έχουμε μια αδυναμία, όπως και να το κάνουμε!

Υλικά:
Για τον κιμά:
  • 500 gr. αρνίσιος κιμάς
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 3 σκ. σκόρδο τριμμένο
  • 1 φλ. βρόμη περασμένη από το multi μέχρι να γίνει σκόνη
  • 1 αβγό
  • Πιπέρι
  • Κύμινο
  • Αλάτι
  • Ελαιόλαδο
Για τη σάλτσα:
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • Λίγο κόκκινο κρασί
  • 500 gr. ντομάτα τριμμένη
  • Πιπέρι
  • Κύμινο
  • Αλάτι
  • Λίγη ζάχαρη
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Ζυμώνω όλα τα υλικά για τα σουτζουκάκια και τα πλάθω (σαν μακρόστενα κεφτεδάκια). Τα αφήνω να σταθούν στο ψυγείο για 2 ώρες. Τα σοτάρω σε κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο απ' όλες τις μεριές και τα αφαιρώ. Προσθέτω το κρεμμύδι και το σκόρδο. Τα σοτάρω και σβήνω με το κρασί. Προσθέτω τη ντομάτα, τα μπαχαρικά και τα σουτζουκάκια. Βράζω μέχρι να γίνουν (περίπου 25' - ανάλογα με το μέγεθος). Σερβίρω με ρύζι.
  • Μπορώ να προσθέσω στη σάλτσα δυόσμο και ξύλο κανέλας για περισσότερο άρωμα.
  • Μπορώ να χρησιμοποιήσω και μείγμα από αρνίσιο και μοσχαρίσιο κιμά.
  • Το βασικό συστατικό για τα σουτζουκάκια είναι το κύμινο. Μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε μπόλικο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου