Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΕΡΚΑ ΨΗΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΣΑΟΥΙΡΑ














Η Εσαουίρα είναι μια παραθαλάσσια πόλη στο Δυτικό Μαρόκο που βρέχεται από τον Ατλαντικό. Τι καλύτερο λοιπόν από μια παραδοσιακή ψαροσυνταγή των ντόπιων Βερβέρων αρωματική, ελαφριά και πανεύκολη στην παρασκευή;

Υλικά:
  • 2 μεγάλα φιλέτα πέρκας
  • 4 σκ. σκόρδο τριμμένο
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.γ. τζίντζερ σκόνη
  • 1 χούφτα κόλιαντρος και μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 2 κ.σ. χυμός λεμονιού
  • 1 λεμόνι σε ροδέλες
  • 1 ντομάτα σε ροδέλες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι σε ροδέλες
  • 1 κ.σ. δεντρολίβανο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Αλατοπιπερώνω τα φιλέτα. Σε γάστρα τοποθετώ τα κρεμμύδια και επάνω τους το ένα φιλέτο ψαριού πασπαλισμένο με το τζίντζερ, το κύμινο, το σκόρδο, τον κόλιαντρο, το μαϊντανό και το χυμό λεμονιού. Το καλύπτω με το δεύτερο φιλέτο ψαριού. Πασπαλίζω με το μισό δεντρολίβανο και τοποθετώ επάνω ομοιόμορφα εναλλάξ τις φέτες ντομάτας και λεμονιού. Πασπαλίζω με το υπόλοιπο δεντρολίβανο, ρίχνω λίγο ελαιόλαδο και ψήνω στο φούρνο στους 180°C για 1 ώρα.
  • Μπορώ να το μαγειρέψω με οποιοδήποτε άλλο παρόμοιο φιλέτο ψαριού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου