Το guacamole, ένα συνοδευτικό ντιπ από αβοκάντο σχεδόν ποτέ δε λείπει από το τραπέζι ενός μεξικάνικου γεύματος. Είναι για τους Μεξικάνους ότι είναι το τζατζίκι για εμάς ή το χούμους για τους Άραβες. Υπάρχουν διάφορες παραλλαγές, αλλά εμείς θα παρουσιάσουμε το guacamole στην πιο απλή και παραδοσιακή εκδοχή του η οποία αναδεικνύει όλη τη γεύση του αβοκάντο, χωρίς να την κρύβει κάτω από άλλα πρόσθετα υλικά. Εξυπακούεται όμως πως θα επανέλθουμε και με ξεχωριστές παραλλαγές!
Υλικά:
- 2 ώριμα αβοκάντο
- 2 σκ. σκόρδο τριμμένο
- Χυμός 1 λάιμ
- 2-3 πράσινες πιπεριές τσίλι ψιλοκομμένες
- Αλάτι
Εκτέλεση:
Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά με το αβοκάντο και πολτοποιούμε με πηρούνι, ώστε να παραμείνουν και ολόκληρα κομμάτια από την ψίχα του.
- Οι αναλογίες των υλικών είναι η δική μας πρόταση. Εσείς μη διστάσετε να τις αλλάξετε κατά το γούστο σας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου