Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

ΡΕΒΙΘΙΑ ΛΕΜΟΝΑΤΑ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΠΕΣΤΡΟΦΑ














Τα ρεβίθια είναι ένα εξαιρετικό προϊόν, το οποίο έχει πολλαπλά οφέλη για την υγεία, καθώς είναι άριστη πηγή πρωτεΐνης, φυτικών ινών, ασβεστίου, σιδήρου και φυλλικού οξέως. Σήμερα, εγώ τα φτιάχνω πολύ απλά, με 2-3 υλικά που τους ταιριάζουν απόλυτα και αναδεικνύουν την εξαιρετική γεύση τους! Παρέα με λίγη καπνιστή πέστροφα, δημιουργούν ένα εξαιρετικό πιάτο που σηκώνει ούζο! Ακόμα όμως κι αν την παραλείψετε, θα έχετε ένα νόστιμο χορτοφαγικό πιάτο που θα σας ικανοποιήσει απόλυτα!

Υλικά (για 4 άτομα):
  • 250 gr. ρεβίθια μουλιασμένα για 8 ώρες
  • 1 κρεμμύδι κομμένο στη μέση
  • 3-4 σκ. σκόρδο ολόκληρες
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 κομμάτι τζίντζερ ~ 3 cm. βαθιά χαραγμένο
  • 1 πιπεριά τσίλι ολόκληρη
  • 1/2 κ.γ. κουρκουμάς
  • Χυμός 1,5 λεμονιού (ή όσο προτιμάτε)
  • 1/2 χούφτα άνηθος
  • 3 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 150 gr. καπνιστή πέστροφα σε κομμάτια
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
  • Μπούκοβο γλυκό (στο σερβίρισμα)

Εκτέλεση:
Σε βαθιά κατσαρόλα βάζω τα ρεβίθια με μπόλικο νερό και ανάβω τη φωτιά. Μόλις πάρουν βράση, ξαφρίζω για 5' και προσθέτω το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη δάφνη, την πιπεριά τσίλι και το τζίντζερ. Τα αφήνω να βράσουν 1 ώρα. Έπειτα, αφαιρώ όλα τα υπόλοιπα υλικά (φυλάω το κρεμμύδι και το σκόρδο), προσθέτω αλατοπίπερο και κουρκουμά και συνεχίζω το βράσιμο για ακόμα 20' περίπου. Προσθέτω ενδιάμεσα το κατάλληλο ζεστό νερό, ώστε να μην εξατμιστεί όλο από την κατσαρόλα. Στο μεταξύ πολτοποιώ στο multi το κρεμμύδι και το σκόρδο που αφαίρεσα από την κατσαρόλα μαζί με 1/2 φλ. από τα ρεβίθια που βράζουν, και λίγο νερό. Τα προσθέτω ξανά στην κατσαρόλα. Στα τελευταία 5' του μαγειρέματος προσθέτω το λεμόνι, τον άνηθο και τα φρέσκα κρεμμύδια, καθώς και αρκετό ελαιόλαδο και αφήνω το φαγητό να χυλώσει και να μείνει με το λάδι του. Σερβίρω στα πιάτα μοιράζοντας την καπνιστή πέστροφα και πασπαλίζοντας με το μπούκοβο και επιπλέον λεμόνι και ελαιόλαδο για όποιον θέλει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου