Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

ΠΙΛΑΦΙ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ, ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΡΙ














Το πιάτο που φτιάξαμε σήμερα είναι από τα πιο εύκολα στην παρασκευή. Δεν απαιτεί καμία ιδιαίτερη τεχνική, δεν περιέχει κανένα περίεργο ή εξωτικό υλικό, αλλά όμως είναι ασυναγώνιστο από πλευράς γεύσης και ταυτόχρονα πολύ υγιεινό! Το μόνο που θα χρειαστεί ίσως λίγη προετοιμασία είναι να συγκεντρώσετε τα υλικά και να τα κόψετε. Φυσικά υπάρχει και η λύση να προμηθευτείτε έτοιμα κατεψυγμένα λαχανικά οπότε ακόμα και αυτός ο χρόνος μηδενίζεται. Κατά τα άλλα θα έχετε έτοιμο το γεύμα σας σε 20' περίπου! Καλή όρεξη!

Υλικά (για 4-6 μερίδες):
  • 2 φιλέτα κοτόπουλου σε μικρές μπουκιές
  • 2 φλ. ρύζι jasmine
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 150 gr. μανιτάρια σε μικρά φετάκια
  • 1 φλ. φασολάκια τσαουλιά σε κομμάτια 3 cm.
  • 1/2 φλ. καλαμπόκι
  • 1 φλ. καρότο σε καρέ
  • 1 φλ. αρακάς
  • 1 κ.σ. ξερά cranberries (ή μαύρες σταφίδες ή ανάμικτα)
  • 2 κ.σ. κουκουνάρι
  • 1 φλ. χυμό πορτοκάλι
  • 8 καρδάμωμα
  • 1/2 κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα (ή κανονική, αν δεν έχετε)
  • 1 κ.σ. κάρι
  • 1 χούφτα κόλιαντρο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
  1. Ζεματάω τα φασόλια σε βραστό νερό για 7'-8'. Τα στραγγίζω.
  2. Σε κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο σοτάρω τα καρδάμωμα και τα κρεμμύδια μέχρι να γυαλίσουν. Προσθέτω το κοτόπουλο και συνεχίζω το σοτάρισμα μέχρι να αλλάξει χρώμα απ' όλες τις μεριές. Προσθέτω τα μανιτάρια και σοτάρω μέχρι να λαδωθούν καλά και να μαλακώσουν ελαφρώς. Προσθέτω στη συνέχεια το ρύζι και το κουκουνάρι και τα σοτάρω όλα μέχρι να λαδωθεί καλά το ρύζι.
  3. Προσθέτω τα καρότα, το καλαμπόκι, τον αρακά, τα φασολάκια και τα cranberries, ανακατεύω να λαδωθούν κι αυτά και προσθέτω το χυμό πορτοκαλιού μαζί με 2 ακόμα φλ. νερό. Επίσης προσθέτω και τα μπαχαρικά και βράζω το φαγητό σε πολύ χαμηλή φωτιά με κλειστό το καπάκι της κατσαρόλας μέχρι το ρύζι να απορροφήσει όλα τα υγρά.
  4. Τέλος προσθέτω τον κόλιαντρο, ανακατεύω και αφήνω το φαγητό με κλειστό το καπάκι της κατσαρόλας για περίπου 10' να ξεκουραστεί. Σερβίρω μαζί με μια σαλάτα και ένα ντιπ γιαουρτιού.
  • Αν χρησιμοποιήσετε άλλο τύπο ρυζιού ρυθμίζετε την ποσότητα του νερού και του χυμού αντίστοιχα.
  • Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και πιπεριές, αφαιρώντας όμως κάτι από τα υπόλοιπα υλικά, έτσι ώστε να υπάρχει ισορροπία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου