Γεύμα στα γρήγορα σήμερα! Ελαφρύ, νοστιμότατο, φινετσάτο και το κυριότερο; Θα χρειαστείτε 5' προετοιμασία και 20' το πολύ ψήσιμο. Αν το συνοδεύσετε και με μία πράσινη σαλάτα ή λίγο ρύζι, έχετε ένα εξαιρετικά υγιεινό γεύμα! Η συνταγή μας προέκυψε από πειραματισμό και εφόσον πέτυχε, τη μοιραζόμαστε μαζί σας για να μας πείτε τη γνώμη σας! Καλή όρεξη!
Υλικά:
- 1 kg. φιλέτα πέρκας
Για τη σάλτσα:
- 4 κ.σ. γιαούρτι
- 5 λιαστές ντομάτες
- 3 σκ. σκόρδο
- 1 μικρό κομμάτι τζίντζερ
- 1/2 χούφτα βασιλικό
- 4 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
- 1 κ.γ. πιπέρι ανάμικτο σε κόκκους
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Πολτοποιώ στο multi όλα τα υλικά της σάλτσας μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα. Μαρινάρω την πέρκα για 15' και την ψήνω όπως είναι (μαζί με τη μαρινάδα) στο φούρνο στους 200°C για 15'-20' (ανάλογα το πάχος των φιλέτων). Σερβίρω με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και συνοδεύω με ρύζι ατμού.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου