Έχετε σκεφτεί ποτέ να μαγειρέψετε το κουνουπίδι κάπως διαφορετικά από βραστό για σαλάτα; Εγώ σας έχω ήδη μια νοστιμότατη πρόταση για κουνουπίδι κοκκινιστό, αλλά σήμερα προσθέτω ακόμα μία επιλογή, μαγειρεύοντας ένα πιάτο με έντονη την επιρροή της Ινδικής κουζίνας! Προμηθευτείτε, λοιπόν, ένα κάρι της αρεσκείας σας και ένα φρέσκο κουνουπίδι και πάμε να μαγειρέψουμε! Η γεύση θα σας μείνει αξέχαστη!
Υλικά (για 4 μερίδες):
- 500 gr. πατάτες σε μικρούς κύβους
- 500 gr. κουνουπίδι σε μπουκέτα
- 150 gr. ντομάτα τριμμένη
- 4 σκ. σκόρδο τριμμένο
- 1 κομμάτι τζίντζερ τριμμένο
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 ξυλαράκι κανέλα
- 1 κ.γ. κύμινο σε σπόρους
- 1 κ.γ. κουρκουμάς
- 1 κρεμμύδι σε σκελίδες
- 2,5 κ.γ. κάρι
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Λίγη ζάχαρη
Εκτέλεση:
Σε κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο σοτάρω τη δάφνη, την κανέλα και το κύμινο μέχρι να αρωματίσουν. Προσθέτω το κρεμμύδι και τον κουρκουμά και σοτάρω μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτω το σκόρδο και το τζίντζερ, σοτάρω λίγα δευτερόλεπτα και προσθέτω τη ντομάτα. Ανακατεύω καλά να πιει τα πολλά υγρά της και προσθέτω το κουνουπίδι και τις πατάτες. Ανακατεύω καλά να λαδωθούν, προσθέτω το κάρι και νερό να τα σκεπάζει κατά το ήμισυ, αλατίζω, προσθέτω και λίγη ζάχαρη και βράζω σε μέτρια φωτιά για 15'-20' περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά όσο τα θέλω. Αν δω ότι έχω πολύ αραιή σάλτσα βράζω για με ανοιχτό καπάκι σε δυνατή φωτιά μέχρι να εξατμιστεί το επιπλέον ζουμί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου