Σάββατο 17 Αυγούστου 2013

ΜΟΣΧΑΡΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ















Εν μέσω καλοκαιρινών διακοπών είναι λίγο δύσκολο να μαγειρεύεις διαρκώς καινούρια ευφάνταστα πιάτα, καθώς, όπως και να το κάνουμε, η θάλασσα έχει περισσότερο ενδιαφέρον (όσο μπορούμε να την απολαμβάνουμε φυσικά)! Όμως μία συνταγή αγαπημένη, παραδοσιακή και καλοκαιρινή την οποία δεν είχα συμπεριλάβει ως τώρα στη συλλογή μου, είναι μία ακόμα παραλλαγή του κοκκινιστού μοσχαριού, με κολοκύθια (που είναι φυσικά της εποχής) και πατάτες! Πραγματικά για πολλοστή φορά πρέπει να εκφράσω το θαυμασμό μου για τη γαστρονομική μας κληρονομιά και το πώς με τόσο απλά υλικά προκύπτουν τόσο νόστιμα πιάτα!

Υλικά:
  • 1 kg. μοσχαρίσια σπάλα σε μερίδες
  • 800 gr. μικρά κολοκυθάκια ολόκληρα
  • 2 μέτριες πατάτες κομμένες κυδωνάτες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. μπαχάρι σε κόκκους
  • 1 κ.γ. πιπέρι σε κόκκους
  • 1,5 κ.γ. πελτές
  • 1/2 φλ. κόκκινο κρασί
  • 800 gr. ντομάτα τριμμένη
  • 2 φύλλα δάφνης
  • Αλάτι
  • Ελαιόλαδο
  • Λίγη ζάχαρη

Εκτέλεση:
  1. Σε κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο σοτάρω το κρέας μέχρι να ροδίσει απ' όλες τις πλευρές και το αφαιρώ. Προσθέτω το κρεμμύδι, το σκόρδο, το πιπέρι και το μπαχάρι και σοτάρω μέχρι να γυαλίσουν και να μαλακώσουν καλά. Προσθέτω ξανά το κρέας στην κατσαρόλα και προσθέτω τον πελτέ. Ανακατεύω καλά, να αρωματίσει και σβήνω με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ (περίπου 2' μετά) προσθέτω τη ντομάτα και τη δάφνη. Αλατοπιπερώνω, προσθέτω και μια πρέζα ζάχαρη και βράζω σε μέτρια φωτιά για 50'.
  2. Στο μεταξύ σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, αλατίζω και σοτάρω τα λαχανικά και τα βάζω στην άκρη.
  3. Μόλις περάσουν τα 50', προσθέτω τα λαχανικά στην κατσαρόλα και βράζω για ακόμα 30'-40' (ανάλογα το κρέας και πόσο μαλακά θέλω τα λαχανικά).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου