Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

ΣΑΛΑΤΑ ΑΜΠΕΛΟΦΑΣΟΥΛΑ ΜΕ ΦΡΕΣΚΙΑ ΝΤΟΜΑΤΑ














Σήμερα το μενού περιλαμβάνει μόνο σαλάτα! Μια πολύ υγιεινή και απλή σαλάτα με αμπελοφάσουλα και φρέσκια ντομάτα αρωματισμένη με βασιλικό ή δυόσμο (ό,τι προτιμάτε καλύτερα). Τα υλικά δεν έχουν αναλογίες, επομένως χρησιμοποιήστε όσο από το καθένα θέλετε. Δεν υπάρχει λάθος στη συγκεκριμένη περίπτωση!

Υλικά:
  • Αμπελοφάσουλα
  • Ντομάτα χωρίς τους σπόρους, τριμμένη
  • Σκόρδο τριμμένο
  • Βασιλικός ή δυόσμος φρέσκος ψιλοκομμένος
  • Γραβιέρα σε νιφάδες ή τριμμένη
  • Ξίδι μπαλσάμικο
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση:
Βράζω τα αμπελοφάσουλα για 4'-5', ώστε να κρατάνε ελαφρώς! Αναμειγνύω τη ντομάτα με το σκόρδο και προσθέτω το βασιλικό, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και λίγο μπαλσάμικο ξίδι. Ανακατεύω καλά. Αλατοπιπερώνω τα αμπελοφάσουλα και τα βρέχω και αυτά με λίγο μπαλσάμικο και ελαιόλαδο. Έπειτα τα σερβίρω βάζοντας επάνω τους την ντομάτα και τη γραβιέρα.

  • Η ίδια ακριβώς σαλάτα γίνεται εξαιρετική και με βραστά βλίτα ή σταμναγκάθι!

1 σχόλιο: