Κυριακή 19 Μαΐου 2013

ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΕΣ ΠΑΝΣΕΤΕΣ ΜΕ ΜΠΕΪΚΟΝ ΚΑΙ ΞΙΝΟΜΗΛΟ












Το (σχεδόν) καθιερωμένο κυριακάτικο πιάτο μας σήμερα είναι συνταγή της πολύ καλής φίλης του blog μας, Παυλίνας. Η Παυλίνα είναι εξαιρετική μαγείρισσα και όταν μας πρόσφερε τη συγκεκριμένη συνταγή το μόνο που μπορούσαμε να κάνουμε ήταν να την εξασφαλίσουμε και να την παρουσιάσουμε! Γιατί όταν σε τραπέζι με 6 διαφορετικά πιάτα μαγειρεμένα από 4 διαφορετικά άτομα, οι καραμελωμένες πανσέτες της Παυλίνας αποτελούν το θέμα συζήτησης, δε μπορούν παρά να συμπεριληφθούν στις συνταγές μας! Καλή σας απόλαυση!

Υλικά:
  • 10 χοιρινές πανσέτες (κατά προτίμηση χωρίς κόκαλο)
  • 1 φλ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. μπέικον ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. ξινόμηλο σε κυβάκια
  • 5 σκ. σκόρδο σε φετάκια
  • 2 φλ. λευκό κρασί
  • Ελαιόλαδο
  • Πιπέρι
Για τη σάλτσα:
  • 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 2 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 2 κ.σ. μουστάρδα

Εκτέλεση:
  1. Αναμειγνύω καλά όλα τα υλικά της σάλτσας και τη φυλάω.
  2. Σε ρηχή κατσαρόλα βράζω τις πανσέτες με το κρασί σε σιγανή φωτιά με το καπάκι κλειστό. Οταν πιουν τα υγρά τους ρίχνω λάδι και τις σωτάρω μέχρι να πάρουν χρώμα.
  3. Σε άλλο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σωτάρω το μπέικον και το κρεμμύδι και μόλις μαλακώσουν ρίχνω το μήλο και το σκόρδο. Ανακατεύω καλά και προσθέτω τη σάλτσα. Την αφήνω να πάρει μια βράση και περιχύνω με αυτή τις πανσέτες.
  4. Σβήνω το μάτι και αφήνω το τηγάνι επάνω για λίγο για να καραμελώσουν οι πανσέτες και σερβίρω ζεστές.
  • Αλάτι προσθέτω μόνο αφού δοκιμάσω γιατί η σάλτσα σόγιας είναι ήδη πολύ αλμυρή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου