Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

MUHAMMARA (المحمرة)













Η muhammara είναι ένα συνοδευτικό ντιπ από πιπεριές Φλωρίνης και καρύδια που έχει προέλευση τη Συρία και χρησιμοποιείται πολύ στις κουζίνες του Λιβάνου και της Παλαιστίνης. Τη συνιστούμε για συνοδευτικό σε ψητό κρέας και μπάρμπεκιου. Θα δώσει έναν γλυκό, ανατολίτικο τόνο στο γεύμα σας!

Υλικά:
  • 2 μεγάλες πιπεριές Φλωρίνης ψημένες και καθαρισμένες από φλούδα και σπόρια
  • 1,5 φλ. καρυδόψιχα
  • 1/2 φλ. τριμμένη φρυγανιά
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι στιφάδου
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • 1/2 κ.γ. κόλιαντρο
  • 1/2 κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • 1/2 κ.γ. αραβικό mix 7 μπαχαρικών (*)
  • 1,5 κ.σ. πετιμέζι
  • Χυμός 1/2 λεμονιού

Εκτέλεση:
Απλώς αναμειγνύω και πολτοποιώ στο multi όλα τα υλικά, μέχρι να πάρω μία ομοιογενή πάστα.

(*) Το αραβικό mix 7 μπαχαρικών χρησιμοποιείται πολύ στην αραβική κουζίνα και αποτελείται από τα εξής μπαχαρικά αναμεμειγμένα σε ίσες ποσότητες: κανέλα, γαρίφαλο, μοσχοκάρυδο, μπαχάρι, τζίντζερ, τσιμένι και πιπέρι. Μπορείτε να το φτιάξετε εύκολα στο σπίτι ή να ρίξετε λίγο απ' το καθένα στη muhammara. Ό,τι δεν έχετε μπορείτε και να το παραλείψετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου