Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

PHAD THAI (ไทยผัด)
















Το phad Thai είναι ένα πολύ δημοφιλές πιάτο του δρόμου στην Ταϊλάνδη. Είναι ένα χορταστικό πιάτο με noodles, γαρίδες, ξηρούς καρπούς και την ειδική σάλτσα που το αρωματίζει. Ανάλογα με το μάγειρα μπορούν να προστεθούν κι άλλα συστατικά. Εμείς σας παρουσιάζουμε τη συνταγή χωρίς αναλογίες για να χρησιμοποιήσετε όση ποσότητα θέλετε από τα υλικά και (γιατί όχι;) να προσθέσετε και δικά σας!

Υλικά:
  • Φαρδιά noodles ρυζιού
  • Σκόρδο ψιλοκομμένο
  • Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Τόφου σε κύβους
  • Φρέσκο κρεμμύδι σε διαγώνιες λωρίδες
  • Φιστίκια
  • Γαρίδες
  • Αβγά
  • Φύτρες φασολιών
  • Καυτερό μπούκοβο
  • Σησαμέλαιο
  • Χυμός λάιμ
Για τη σάλτσα (αντιστοιχεί σε ποσότητα περίπου 250 gr. noodles):
  • 1/4 φλ. fish sauce
  • 1/3 φλ. ζάχαρη κοκοφοίνικα
  • 2 κ.σ. πάστα tamarind

Εκτέλεση:
Βράζω τα noodles 2' λιγότερο απ' όσο γράφει η συσκευασία και τα ξεπλένω καλά σε μπόλικο νερό. Βάζω σε κατσαρολάκι τα υλικά για τη σάλτσα και φτιάχνω σιρόπι ζεσταίνοντάς τα. Σοτάρω σε wok (ή σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι) το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτω τα φιστίκια. Κάνω χώρο στο wok και σπάω τα αβγά. Περιμένω να ψηθούν και έπειτα τα κομματιάζω με τη σπάτουλα. Προσθέτω τις γαρίδες, σοτάρω για 2'-3' λεπτά και προσθέτω τα noodles, τη σάλτσα και το μπούκοβο, σοτάρω άλλα 2' και τέλος προσθέτω τα φρέσκα κρεμμύδια, τις φύτρες και το τόφου. Ανακατεύω γρήγορα και σερβίρω προσθέτοντας χυμό λάιμ όσο θέλω και επιπλέον ξηρούς καρπούς.
  • Τα "εξωτικά" υλικά θα τα βρείτε σε καταστήματα ασιατικών προϊόντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου