Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

ΒΕΛΟΥΤΕ ΣΟΥΠΑ ΚΟΚΚΙΝΗΣ ΦΑΚΗΣ
















Μία διαφορετική σούπα με ένα συστατικό το οποίο δεν είναι διαδεδομένο στην Ελλάδα, αλλά χρησιμοποιείται ευρέως στην Ινδία και τις γειτονικές χώρες. Η συγκεκριμένη συνταγή όμως είναι μαγειρεμένη με έναν απλούστατο ελληνικό τρόπο. Τη βρήκαμε, μας άρεσε και τη μοιραζόμαστε!

Υλικά:
  • 500 gr. κόκκινες φακές
  • 3 καρότα σε φετάκια
  • 2 σκ. σκόρδο σε φετάκια
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 αστεροειδείς γλυκάνισους
  • Πιπέρι
  • Αλάτι
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Βράζω όλα τα υλικά μαζί σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Αν χρειαστεί ξαφρίζω στην αρχή του βρασμού. Οι κόκκινες φακές βράζουν πολύ γρήγορα, οπότε θα χρειαστούν περίπου 20'. Περνάω από το multi τη σούπα. Ανάλογα πόσο αραιή τη θέλω την ξαναβάζω να πάρει μια βράση ακόμα. Σερβίρω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου