Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΜΠΑΜΙΕΣ
















Σε όλα τα ελληνικά σπίτια το κοκκινιστό κοτόπουλο με τις μπάμιες είναι μία συνταγή που μαγειρεύεται με περίπου τον ίδιο τρόπο. Είναι από τις πιο διαδεδομένες "εντράδες", όπως αποκαλούσαν αυτά τα πιάτα τα παλαιότερα χρόνια. Πρόκειται για χαρακτηριστική παραδοσιακή συνταγή την οποία παρουσιάζουμε κι εμείς όπως ακριβώς τη μαγειρεύουμε στο δικό μας σπίτι!

Υλικά:
  • 1 κοτόπουλο σε μερίδες χωρίς την πέτσα
  • 5 κρεμμύδια σε σκελίδες
  • 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλ. λευκό κρασί
  • 800 γρ. μπάμιες
  • 3 ντομάτες τριμμένες
  • 1 χούφτα μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Ζάχαρη
  • Αλάτι
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Σε μεγάλη κατσαρόλα σωτάρω το κρέας σε λίγο ελαιόλαδο και το αφαιρώ. Προσθέτω το κρεμμύδι και το σκόρδο. Μόλις σωταριστούν και αυτά ελαφρά, ξαναβάζω τα κομμάτια του κοτόπουλου και σβήνω με το κρασί. Προσθέτω τη ντομάτα με το μαϊντανό. Βράζω σε μέτρια φωτιά για 40' περίπου. Προσθέτω τις μπάμιες και βράζω μέχρι να γίνουν (περίπου 20' ακόμα). Τις μπάμιες δεν τις ανακατεύω με κουτάλα για να μη διαλυθούν. Απλά κουνάω την κατσαρόλα να πάει παντού η σάλτσα!
  • Για να μη "σαλιώνουν" οι μπάμιες μπορείτε να τις περιχύσετε με λίγο ξίδι και να τις αφήσετε να λιαστούν μερικές ώρες. Μετά τις ξεπλένετε και τις χρησιμοποιείτε.
  • Εμείς αποφεύγουμε να χρησιμοποιήσουμε πολύ ελαιόλαδο, καθώς κάνει το φαγητό βαρύ και του προσθέτει άχρηστες θερμίδες, αλλά το νοστιμίζει. Η ποσότητα που θα χρησιμοποιήσετε εσείς όμως είναι θέμα γούστου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου