Τρίτη, 2 Ιουνίου 2015

ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΑΛΑ ΠΟΛΙΤΑ














Οι αγκινάρες είναι ένα λαχανικό που έχει φανατικούς φίλους, αλλά και άλλους οι οποίοι δεν τις προτιμούν. Η αλήθεια είναι ότι η γεύση τους είναι κάπως "μεταλλική" και δεν ταιριάζει στα γευστικά γούστα όλων. Όμως, εμείς ανήκουμε σε αυτούς που τη θεωρούν εξαιρετικό έδεσμα, αρκεί φυσικά να μαγειρευτούν με το σωστό τρόπο. Υπάρχουν βεβαίως πολλοί σωστοί τρόποι και εμείς σήμερα μαγειρέψαμε έναν από τους πιο χαρακτηριστικούς. Αγκινάρες αλά πολίτα! Στα θετικά της συγκεκριμένης συνταγής είναι ότι είναι πολύ εύκολη και δε χρειάζεται ιδιαίτερες τεχνικές, όπως επίσης και ότι είναι πάρα πολύ νόστιμη! Όσο βρίσκετε αγκινάρες στην αγορά εκμεταλλευτείτε τις!

Υλικά:
  • 5 αγκινάρες ολόκληρες ή κομμένες στη μέση
  • 1 πατάτα σε κύβους
  • 2 καρότα σε φέτες
  • 150 gr. αρακάς
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • 1 κ.γ. κόλιαντρος ξερός τριμμένος
  • Χυμός 1/2 λεμονιού (ή όσο προτιμώ)
  • 1 χούφτα άνηθος ψιλοκομμένος
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Σε κατσαρόλα τοποθετώ σε στρώσεις πατάτες-καρότα-αγκινάρες-κρεμμύδι και αρακά. Προσθέτω τον κόλιαντρο, πασπαλίζω με το αλεύρι και συμπληρώνω νερό μέχρι να μισοσκεπάζει τα λαχανικά. Ρίχνω ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνω και αφήνω το φαγητό να πάρει βράση. Βράζω σε σιγανή προς μέτρια φωτιά για 30'-35' με σκεπασμένη την κατσαρόλα. Προσθέτω το λεμόνι και τον άνηθο, ανακινώ την κατσαρόλα καλά και το αφήνω να σταθεί για λίγα λεπτά. Σερβίρω χλιαρό.
  • Αν θέλω τα λαχανικά να διατηρήσουν το χρώμα τους, τοποθετώ επάνω στο φαγητό πριν το βάλω στο μάτι, μία λαδόκολλα που να εφάπτεται με τα λαχανικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου