Τετάρτη, 17 Σεπτεμβρίου 2014

ΜΟΣΧΑΡΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΠΛΕΥΡΩΤΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ














Σήμερα αποφασίσαμε να μαγειρέψουμε μοσχάρι στην κατσαρόλα. Όμως θέλαμε κάτι καινούριο. Ανατρέξαμε στη συλλογή με τις συνταγές μας και "ξεθάψαμε" μία διαφημιστική καταχώρηση εταιρείας γαλακτοκομικών προϊόντων που διαφήμιζε την κρέμα γάλακτος της φίρμας, χρησιμοποιώντας τη σε μια συνταγή με μοσχάρι στην κατσαρόλα. Εμείς, λοιπόν, πήραμε τη συνταγή, την αλλάξαμε ως προς κάποια υλικά, προσθέσαμε κάποια άλλα και αγνοήσαμε την κρέμα γάλακτος αντικαθιστώντας τη με άπαχο γιαούρτι! Πετύχαμε διάνα! Τη μοιραζόμαστε μαζί σας με την προτροπή να τη φτιάξετε όπως εμείς! Η κρέμα γάλακτος "πνίγει" τη γεύση των υπόλοιπων υλικών και προσθέτει περιττά λιπαρά που δε χρειαζόμαστε. Κάπου κάπου δε λέμε όχι, αλλά όχι σήμερα!

Υλικά (για 4 μερίδες):
  • 700 gr. μοσχαρίσιο κιλότο σε μεγάλες μπουκιές
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά πράσινη σε μεγάλα κομμάτια
  • 2 καρότα σε λεπτές ροδέλες
  • 200 gr. μανιτάρια πλευρώτους σε μέτρια κομμάτια
  • 1,5 φλ. λευκό κρασί
  • 5 κόκκοι μπαχάρι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1,5 κ.γ. εστραγκόν
  • 1 κ.γ. πολύχρωμο πιπέρι σε κόκκους
  • 1/2 χούφτα άνηθο ψιλοκομμένο
  • 4 γεμάτες κ.σ. γιαούρτι
  • 6 κ.σ. γραβιέρα τριμμένη
  • Αλάτι
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Σε κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο σοτάρω το κρέας μαζί με το πιπέρι και το μπαχάρι μέχρι να ροδίσει καλά απ' όλες τις πλευρές. Το αφαιρώ απ' την κατσαρόλα και προσθέτω το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά και τα καρότα. Μόλις γυαλίσει το κρεμμύδι και μαλακώσει η πιπεριά προσθέτω τα μανιτάρια και τα σοτάρω κι αυτά μέχρι να λαδωθούν καλά και να γυαλίσουν. Προσθέτω ξανά το κρέας και σβήνω με το κρασί. Αφήνω να πάρει βράση για 1'-2', προσθέτω το εστραγκόν, τη δάφνη και τον άνηθο, καθώς και νερό να καλύψει το κρέας και βράζω σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 45'. Έπειτα προσθέτω το γιαούρτι και τη γραβιέρα, ανακατεύω καλά και βράζω ακόμα 2'-3' μέχρι να δέσει η σάλτσα (μπορεί να χρειαστεί να προσθέσω λίγο νερό κατά τη διάρκεια του βρασμού του κρέατος). Σερβίρω χλιαρό συνοδευμένο με ένα σπυρωτό πιλάφι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου