Υλικά (για 4 μερίδες):
- 700 gr. μοσχαρίσιο κιλότο σε μεγάλες μπουκιές
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 πιπεριά σε μεγάλα καρέ
- 2 καρότα σε λεπτές ροδέλες
- 200 gr. μανιτάρια της αρεσκείας μου σε μέτρια κομμάτια
- 1,5 φλ. λευκό κρασί
- 5 κόκκοι μπαχάρι
- 2 φύλλα δάφνης
- 1,5 κ.γ. εστραγκόν
- 1 κ.γ. πολύχρωμο πιπέρι σε κόκκους
- 1/2 χούφτα άνηθος ψιλοκομμένο
- 4 γεμάτες κ.σ. γιαούρτι (κατά προτίμηση κατσικίσιο)
- 6 κ.σ. γραβιέρα τριμμένη
- Αλάτι
- Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Σε κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο σοτάρω το κρέας μαζί με το πιπέρι και το μπαχάρι μέχρι να ροδίσει καλά απ' όλες τις πλευρές. Το αφαιρώ απ' την κατσαρόλα και προσθέτω το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά και τα καρότα. Μόλις γυαλίσει το κρεμμύδι και μαλακώσει η πιπεριά, προσθέτω τα μανιτάρια και τα σοτάρω κι αυτά μέχρι να λαδωθούν καλά και να γυαλίσουν. Προσθέτω ξανά το κρέας και σβήνω με το κρασί. Αφήνω να πάρει βράση για 2'-3', προσθέτω το εστραγκόν, τη δάφνη, καθώς και νερό να καλύψει το κρέας, αλατίζω και βράζω σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 35' ή μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας. Έπειτα κατεβάζω από τη φωτιά, προσθέτω τον άνηθο, το γιαούρτι και τη γραβιέρα, ανακατεύω καλά να ομογενοποιηθούν και αφήνω το φαγητό να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά. Σερβίρω χλιαρό συνοδευμένο με ένα σπυρωτό πιλάφι.
Να σας ρωτήσω το γιαούρτι δεν κόβει στην διάρκεια του βρασμού ;;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο γιαούρτι αν βράσει, φυσικά κόβει. Εδώ δεν το βράζουμε. Το προσθέτουμε αφού κατεβάσουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά (και επομένως ο βρασμός έχει σταματήσει) και απλώς το ανακατεύουμε να πάει παντού. Δεν το ξαναβράζουμε!
Διαγραφή