Κυριακή, 22 Ιουνίου 2014

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΚΑΡΥ














Τα μακαρόνια με τον κιμά είναι ένα πιάτο που αρέσει σε όλους! Ένα από τα πλεονεκτήματά του, εκτός από τη γεύση, είναι και το ότι μαγειρεύεται πολύ εύκολα και σχετικά γρήγορα! Τι θα λέγατε, αν σήμερα φτιάχναμε μια μακαρονάδα με κιμά λίγο διαφορετική; Αντί για το συνηθισμένο μοσχαρίσιο κιμά χρησιμοποιήσαμε κιμά κοτόπουλου από φιλέτο, το συνδυάσαμε με διάφορα λαχανικά και το αρωματίσαμε με κάρυ! Το αποτέλεσμα είναι πραγματικά υπέροχο και πιο υγιεινό από τη μοσχαρίσια εκδοχή, γιατί προφανώς το φιλέτο κοτόπουλου δεν έχει καθόλου σχεδόν λιπαρά! Επομένως η συνταγή προσφέρεται και για υγιεινή διατροφή και δίαιτα, ειδικά αν η ποσότητα του ελαιολάδου που θα χρησιμοποιηθεί είναι μικρή, περιορίσετε το τριμμένο τυρί ή χρησιμοποιήσετε light και χρησιμοποιήσετε μακαρόνια ολικής άλεσης (πράγμα το οποίο κάναμε κι εμείς)! Καλή σας όρεξη!

Υλικά (για 4-5 μερίδες):
  • 500 gr. κιμάς κοτόπουλου
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3-4 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κομμάτι τζίντζερ ψιλοκομμένο
  • 3 καρότα σε λεπτές ροδέλες
  • 500 gr. ντομάτα τριμμένη
  • 1 χούφτα κόλιαντρο ψιλοκομμένο (ή μαϊντανό αν δε βρείτε)
  • 1 χούφτα ανθούς κολοκυθιού ψιλοκομμένους
  • 1/2 κ.γ. μαραθόσπορο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 κ.σ. κάρυ
  • Αλάτι
  • Ελαιόλαδο
  • Λίγη ζάχαρη
  • 500 gr. μακαρόνια (προτείνουμε ολικής άλεσης)
  • Τριμμένο ρεγκάτο (για το σερβίρισμα)

Εκτέλεση:
  1. Βράζω τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, τους ρίχνω λίγο ελαιόλαδο να μην κολλήσουν και τα αφήνω στην άκρη.
  2. Σε κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο σοτάρω τα καρότα για 1'-2' και προσθέτω το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τζίντζερ, τη δάφνη και το μαραθόσπορο. Συνεχίζω το σοτάρισμα για 2'-3' μέχρι να γυαλίσει το κρεμμύδι και προσθέτω τον κιμά και το κάρυ. Σοτάρω μέχρι να αλλάξει χρώμα όλος ο κιμάς, ανακατεύοντας συνεχώς και "σπάζοντάς" τον με την κουτάλα για να μη σβολιάσει. Προσθέτω τους ανθούς κολοκυθιού, ανακατεύω καλά και προσθέτω τη ντομάτα και τον κόλιαντρο. Βράζω για 20' σε μέτρια προς δυνατή φωτιά προσθέτοντας λίγο νερό αν χρειαστεί.
  3. Σερβίρω με τα μακαρόνια, πασπαλίζοντας κατά βούληση με το τριμμένο ρεγκάτο.
  • Αν δε βρείτε ανθούς κολοκυθιού, μπορείτε να κόψετε σε μικρά καρέ ένα κολοκύθι και να το χρησιμοποιήσετε αντί γι' αυτούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου