Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2014

ΝΙΟΚΙ ΑΛΑ ΣΟΡΡΕΝΤΙΝΑ (GNOCCHI ALLA SORRENTINA)













Εδώ και πολύ καιρό μας είχε δημιουργηθεί η επιθυμία να δοκιμάσουμε τα ιταλικά νιόκι. Για όσους δε γνωρίζουν, πρόκειται για ζυμαρικά τα οποία μπορεί να είναι φτιαγμένα από σιμιγδάλι, πολλές φορές με προσθήκη αβγού, γάλακτος ή τυριού ή από πατάτα. Το πλεονέκτημά τους είναι ότι βράζουν σε 2'-3'! Απλώς τα ρίχνετε σε αλατισμένο νερό που βράζει και μόλις αυτά ανέβουν στην επιφάνεια είναι έτοιμα! Ο λόγος που δεν τα είχαμε δοκιμάσει ως ώρα ήταν επειδή δεν τα είχαμε εντοπίσει σε κανένα από τα κοντινά supermarket από τα οποία ψωνίζουμε, αλλά κάποια στιγμή τα βρήκαμε σε ένα μεγάλο που είχε φρέσκα νιόκι πατάτας στο ψυγείο του. Αναζητήσαμε και μια παραδοσιακή ιταλική συνταγή χωρίς κρέας (ώστε να κάνουμε και μια μικρή αποτοξίνωση από τα Χριστούγεννα) και προέκυψε η απλούστερη συνταγή που θα μπορούσαμε να φανταστούμε! Νιόκι στο φούρνο με σάλτσα ντομάτας και μοτσαρέλα από το Σορρέντο στην Καμπανία της Ιταλίας! Έτοιμη σε 20' και φυσικά... πεντανόστιμη!

Υλικά:
  • 500 gr. νιόκι πατάτας
  • 100 gr. παρμεζάνα τριμμένη
  • 250 gr. μοτσαρέλα σε λεπτές φέτες
Για τη σάλτσα:
  • 250 gr. ντομάτα τριμμένη
  • 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 χούφτα βασιλικός
  • Αλάτι
  • Ελαιόλαδο
  • Λίγη ζάχαρη
 
Εκτέλεση:
  1. Σε κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο σοτάρω το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαραθούν. Προσθέτω τη ντομάτα και βράζω για 10' περίπου ή μέχρι να πιει τα υγρά της. Προσθέτω το βασιλικό και ανακατεύω καλά.
  2. Βράζω τα νιόκι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα στραγγίζω.
  3. Ανακατεύω σε σκεύος για το φούρνο τα νιόκι, τη σάλτσα και την παρμεζάνα και απλώνω από πάνω τη μοτσαρέλα. Ψήνω στους 250°C μέχρι να λιώσει καλά η μοτσαρέλα (γύρω στα 7'). Σερβίρω αμέσως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου