Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2013

ΒΕΛΟΥΤΕ ΣΟΥΠΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙΟΥ















Σιγά σιγά ο καιρός γίνεται όλο και πιο φθινοπωρινός, με αποτέλεσμα οι σούπες να προσφέρονται για συχνότερη κατανάλωση (αφού, κακά τα ψέματα, δύσκολα καταναλώνονται όσο ο καιρός είναι ζεστός). Η σημερινή σούπα προέρχεται από συνταγή περιοδικού που όμως την έχουμε αλλάξει αισθητά. Η αρχική συνταγή δεν είχε κάτι το εξαιρετικό, όμως η δική μας εκδοχή είναι ένα φινετσάτο ορεκτικό με πολύ ενδιαφέροντα αρώματα από κάρι, τζίντζερ, μουστάρδα και δυόσμο και το κυριότερο; Είναι ελαφριά και πανεύκολη στην παρασκευή! Δοκιμάστε τη και θα δικαιωθείτε για την επιλογή σας!

Υλικά:
  • 1 μέτριο κουνουπίδι σε μπουκέτα
  • 3-4 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κομμάτι τζίντζερ ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. κάρι
  • 3 κ.σ. γιαούρτι
  • Χυμό 1/2 λεμονιού
  • 2 κ.σ. ξερό δυόσμο
  • Aλάτι
  • Eλαιόλαδο

Εκτέλεση:
Σε κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο σοτάρω το κρεμμύδι, το σκόρδο και το τζίντζερ και μόλις μαλακώσουν και γυαλίσουν προσθέτω το κάρι και τη μουστάρδα. Ανακατεύω καλά να αρωματίσουν και προσθέτω το κουνουπίδι. Ανακατεύω και αυτό μέχρι να αλειφτεί καλά με τα υπόλοιπα υλικά και προσθέτω νερό να το σκεπάζει καλά. Βράζω για 20'. Την αφήνω να κρυώσει ελαφρώς και έπειτα την πολτοποιώ στο μπλέντερ (αν είναι πολύ πηχτή προσθέτω λίγο νερό και την αφήνω να πάρει μια μικρή βράση). Προσθέτω το γιαούρτι, το λεμόνι και το δυόσμο και ανακατεύω καλά. Σερβίρω σε θερμοκρασία δωματίου.

1 σχόλιο:

  1. Ενα εχω να πω με καταφερατε να φαω κουνουπιδι(που το σιχαινομαι) και να μου αρεσει!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή