Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2013

ΠΕΝΕΣ ΑΡΑΜΠΙΑΤΑ (PENNE ALL' ARRABBIATA)














Όπως είπαμε και προχτές, αυτή είναι η εβδομάδα της μακαρονάδας! Και μια και η πρώτη μας ήταν ελληνικής έμπνευσης, θα συνεχίσουμε με αυθεντική ιταλική συνταγή κατευθείαν από τα "κιτάπια" της Accademia Italiana della Cucina! Πένες αραμπιάτα, λοιπόν! Μια πασίγνωστη μακαρονάδα, καυτερή και πεντανόστιμη με μπέικον και μανιτάρια στην αυθεντική της εκδοχή (παρόλο που απ' ό,τι διαβάζουμε δεν είναι και τόσο παλιά). Βέβαια για να είναι 100% αυθεντική χρειάζονται μανιτάρια porchini φρέσκα τα οποία δε διαθέτουμε και βούτυρο για το σοτάρισμα που το αποφύγαμε προς χάριν ελάχιστου ελαιολάδου. Πάντως είναι καταπληκτική κι έτσι (και πιο ελαφριά - όσο μπορεί να ειπωθεί αυτό για ένα πιάτο με μπέικον)! Καλή σας όρεξη!

Υλικά:
  • 500 gr. πένες
  • 3 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 200 gr. μπέικον ψιλοκομμένο
  • 250 gr. μανιτάρια σε φετάκια
  • 500 gr. ντομάτα τριμμένη
  • 1/2 χούφτα βασιλικός
  • Καυτερή πιπεριά σε ροδέλες (όση ποσότητα θέλετε)
  • Παρμεζάνα και πεκορίνο τριμμένα
  • Ελαιόλαδο
  • Λίγη ζάχαρη

Εκτέλεση:
  1. Βράζω τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και τα στραγγίζω. Προσθέτω λίγο ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν.
  2. Σε κατσαρόλα με ελάχιστο ελαιόλαδο σοτάρω σε μέτρια φωτιά το μπέικον, μέχρι να βγάλει το λίπος του και να ξεροψηθεί. Το αφαιρώ και το βάζω στην άκρη. Στην ίδια κατσαρόλα με το λίπος του μπέικον δυναμώνω τη φωτιά και ρίχνω το σκόρδο και την πιπεριά. Σοτάρω για λίγο να βγάλει το άρωμά του και προσθέτω τα μανιτάρια. Μόλις σοταριστούν και αυτά (μετά από 3'-5'), προσθέτω τη ντομάτα και το μισό βασιλικό. Βράζω για 20' σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Στο τέλος προσθέτω το μπέικον και τον υπόλοιπο βασιλικό και ανακατεύω καλά.
  3. Σερβίρω τα μακαρόνια με τη σάλτσα και πασπαλίζω με τυρί κατά το δοκούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου