Σάββατο, 22 Ιουνίου 2013

ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ-ΠΙΠΕΡΙΑΣ













Το καθιερωμένο Κυριακάτικο πιάτο μας σήμερα είναι μπιφτέκια. Όλοι φυσικά ξέρουν να φτιάχνουν μπιφτέκια, αλλά εμείς σήμερα φτιάχνουμε δικά μας θρεπτικότατα και απολαυστικά μπιφτέκια από κιμά κοτόπουλου με λαχανικά και διάφορα άλλα υλικά που τα καθιστούν από μόνα τους ολοκληρωμένο γεύμα! Σε συνδυασμό μάλιστα με τη σάλτσα που προτείνουμε έχετε ένα πιάτο έκπληξη! Μη διστάσετε να ζητήσετε από το χασάπη σας κιμά κοτόπουλου. Αξίζει τον κόπο!

Υλικά (περίπου 8 μπιφτέκια):

Για τα μπιφτέκια:
  • 500 gr. κιμάς κοτόπουλου
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 κομμάτι τζίντζερ
  • 3 σκ. σκόρδο
  • 1 πιπεριά κέρατο
  • 1 μικρό καρότο
  • 2 κ.σ. μαϊντανός
  • 1/2 φλ. αρακάς και καλαμπόκι ανάμικτα
  • 1 φλ. νιφάδες βρώμης περασμένες από το multi μέχρι να γίνουν σκόνη
  • 1 αβγό
  • Κάρι
  • Πάπρικα
  • Πιπέρι καγιέν
  • Αλάτι
  • Ελαιόλαδο
Για τη σάλτσα:
  • 4 πιπεριές Φλωρίνης ψημένες και καθαρισμένες από φλούδα και σπόρους
  • 2 ντομάτες
  • 4 σκ. σκόρδο
  • 1/3 φλ. τριμμένα κουκουνάρια
  • 2,5 κ.σ. ξίδι
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι

Εκτέλεση:
  1. Βάζω στο multi το κρεμμύδι, το τζίντζερ, το σκόρδο, την πιπεριά, το καρότο και το μαϊντανό και ψιλοκόβω καλά. Δεν τα πολτοποιώ. Τα αναμειγνύω καλά με όλα τα υπόλοιπα υλικά και πλάθω μπιφτέκια. Τα αφήνω να ξεκουραστούν για 30' (Μπορώ επίσης να τα ετοιμάσω από την προηγούμενη και να τα φυλάξω στο ψυγείο). Ψήνω στο φούρνο στους 200°C για 30'. Εναλλακτικά ψήνω στη σχάρα, στο γκριλ ή σε αντικολλητικό τηγάνι.
  2. Πολτοποιώ στο multi όλα μαζί τα υλικά της σάλτσας. Τώρα έχω 2 επιλογές. Ή περιχύνω τα μπιφτέκια με την ωμή δροσερή σάλτσα ως έχει ή τη βράζω ελαφρά για 10' ώστε να μαγειρευτεί μεν και να πιει τα πολλά υγρά της, αλλά να διατηρήσει τη φρέσκια γεύση της ντομάτας και των υπόλοιπων υλικών. Συνοδεύω με πατάτες ή ρύζι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου