Σάββατο 13 Απριλίου 2013

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ MALWANI (मालवनी चिकन)













Πρέπει να το παραδεχτούμε επιτέλους... Η σεζόν αυτή χαρακτηρίζεται από μια ινδομανία στις μαγειρικές μας επιλογές! Έχουμε φτιάξει πολλά ινδικά πιάτα και με κάθε πιάτο που δοκιμάζουμε μπαίνουμε στον πειρασμό να φτιάξουμε κι άλλα, γιατί οι γεύσεις είναι πραγματικά ανεπανάληπτες! Όπως και το σημερινό μας πιάτο από τη μεγάλη επαρχία Μαχαράστρα της δυτικής και κεντρικής Ινδίας με πλούσια γεύση από καρύδα και μπαχαρικά. Πάντως, για όσους τυχόν δεν προτιμούν το ινδικό φαγητό, εντός της εβδομάδας θα μαγειρέψουμε κινέζικο! Μείνετε συντονισμένοι!

Υλικά:
  • 750 gr. κοτόπουλο σε παϊδάκια χωρίς την πέτσα
  • 3 κρεμμύδια σε σκελίδες
  • 3/4 κ.γ. κουρκουμά
  • Αλάτι
  • Ελαιόλαδο
Για την πάστα σκόρδου-τζίντζερ:
  • 8 σκ. σκόρδο
  • 1 μεγάλο κομμάτι τζίντζερ
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
Για την πάστα καρύδας:
  • 3/4 κ.γ. σπόρους κύμινο
  • 3/4 κ.γ. σπόρους αγριοκύμινο (κιουμέλ)
  • 3 κ.γ. σπόρους κόλιαντρο
  • 4 ξερές κόκκινες πιπεριές τσίλι
  • 6 πράσινα καρδάμωμα
  • 4 μαύρα καρδάμωμα
  • 8 γαρίφαλα
  • 3/4 φλ. καρύδα τριμμένη
  • 1,5 κ.γ. σπόροι παπαρούνας
  • 8 κόκκους πιπέρι μαύρο

Εκτέλεση:
  1. Σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία σε μέτρια φωτιά καβουρδίζω τα υλικά της πάστας καρύδας μέχρι να αποκτήσει η καρύδα χρυσοκαφετί χρώμα. Τα τοποθετώ στο multi και τα κάνω σκόνη.
  2. Πολτοποιώ το σκόρδο και το τζίντζερ με το ελαιόλαδο μέχρι να πάρω μία πάστα. Μαρινάρω με αυτήν το κοτόπουλο για 15' περίπου.
  3. Σε κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο σοτάρω το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει καλά. Προσθέτω τον κουρκουμά και συνεχίζω το σοτάρισμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να καραμελώσει το κρεμμύδι (περίπου 12'). Προσθέτω το κοτόπουλο μαζί με τη μαρινάδα του και σοτάρω μέχρι να πάρει λίγο χρώμα. Προσθέτω την πάστα καρύδας, ανακατεύω καλά και προσθέτω νερό μέχρι να σκεπαστεί το κρέας κατά τα 2/3. Βράζω σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει (περίπου 20' ανάλογα και με το μέγεθος και το είδος των κομματιών). Σερβίρω με ρύζι μπασμάτι και ινδικές πίτες νάαν (ή πίτες για σουβλάκι).
  • Πιπεριές τσίλι χρησιμοποιήστε όσες θέλετε. Η συνταγή στην οποία βασίσαμε τη δική μας ζητούσε 8! Είναι πάρα πολλές. Με τις 4 που χρησιμοποιήσαμε εμείς το φαγητό ήταν ήδη αρκετά καυτερό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου