Τρίτη, 12 Μαρτίου 2013

ΡΑΒΑΝΙ ΜΕ ΚΑΡΥΔΑ
















Από χτες ήδη το blog μας άγγιξε τις 20.000 επισκέψεις στη σελίδες του μέσα σε 6 μήνες περίπου από τη δημιουργία του! Δεν έχει σημασία αν είναι πολλές ή λίγες. Σημασία έχει ότι σας ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας και γι' αυτό αποφασίσαμε σήμερα να σας γλυκάνουμε (κάτι που ομολογουμένως κάνουμε κάπως σπάνια...). Η φίλη Αγγελική Κ. μοιράζεται μαζί μας μια συνταγή για παραδοσιακό ραβανί με μία μικρή παραλλαγή, απλά καταπληκτική! Καλή σας επιτυχία!

Υλικά:
  • 6 αυγά
  • 140 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 140 γρ. ζάχαρη
  • 70 γρ. αλεύρι
  • 50 γρ. ινδική καρύδα τριμμένη
  • 1 δόση βανίλια
  • 100 γρ. ινδική καρύδα για το πασπάλισμα
Για το σιρόπι:
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 300 γρ. νερό
  • 1 λεμόνι κομμένο στα 2

Εκτέλεση:
  • Ξεχωρίζουμε τα αυγά σε κρόκους και ασπράδια.
  • Χτυπάμε τους κρόκους με τα 2/3 της ζάχαρης μέχρι να ασπρίσουν.
  • Χτυπάμε τα ασπράδια με το υπόλοιπο 1/3 της ζάχαρης μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα και προσθέτουμε σιγά σιγά τη μισή μαρέγκα στο μείγμα με τους κρόκους και τη ζάχαρη.
  • Ρίχνουμε το σιμιγδάλι με το αλεύρι και την καρύδα, προσθέτουμε τη υπόλοιπη μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά με μια κουτάλα.
  • Τοποθετούμε σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα κέικ ή σ' ένα ταψί διαμέτρου 22 εκ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 20'-25' και ελέγχουμε αν έχει ψηθεί, βυθίζοντας ένα μαχαίρι. Αν βγαίνει «στεγνό» τότε έχει τελειώσει το ψήσιμο. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και ξεφορμάρουμε, αφού κρυώσει λίγο.

  • Μόλις κρυώσει εντελώς, ετοιμάζουμε το σιρόπι, βράζοντας το νερό, τη ζάχαρη και το λεμόνι για 3'. Περιχύνουμε το ραβανί με το ζεστό σιρόπι και πασπαλίζουμε με ινδική καρύδα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου