Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2013

PULAO ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ (कुम्भ पुलाव)













Αφιέρωμα στην Ινδία μέρος 3ο σήμερα με μία παρασκευή για συνοδευτικό ρύζι από το Χαϊντεραμπάντ. Το απροσδόκητο στη συγκεκριμένη συνταγή δεν είναι τα αρκετά μπαχαρικά που περιέχει (μιας και κάτι τέτοιο είναι συνηθισμένο στην ινδική κουζίνα), αλλά το γεγονός ότι το ρύζι βράζει σε ένα μίγμα από νερό και γιαούρτι! Το δοκιμάσαμε με μεγάλη περιέργεια και ξετρελαθήκαμε! Δοκιμάστε το σαν συνοδευτικό για τα ψητά σας!

Υλικά:
  • 1,5 φλ. ρύζι μπασμάτι
  • 1 φλ. γιαούρτι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4-5 μέτρια μανιτάρια σε μικρά φετάκια
  • 1,5 κ.σ. αρακάς
  • 1 μικρό ξύλο κανέλας
  • 8 σπόρους καρδάμωμο
  • 5 γαρίφαλα
  • 1/2 κ.γ. κύμινο
  • 1/2 κ.γ. μαραθόσπορος τριμμένος
  • 1/2 κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • 1,5 κ.σ. κουρκουμάς
  • 1/2 κ.γ. γκαράμ μασάλα
  • Αλάτι
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Ξεπλένω καλά και μουλιάζω το ρύζι για 15'. Το στραγγίζω. Αναμειγνύω το γιαούρτι με 2,25 φλ. νερό. Σε κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο σωτάρω την κανέλα, το καρδάμωμο και τα γαρίφαλα. Προσθέτω το κρεμμύδι, τα μανιτάρια, το κύμινο και το μαραθόσπορο. Σωτάρω μέχρι να μαλακώσουν και προσθέτω το πιπέρι καγιέν και τον κουρκουμά. Ανακατεύω και προσθέτω όλα τα υπόλοιπα υλικά. Κουνάω την κατσαρόλα να αναμιχθούν και κλείνω το καπάκι. Μόλις ξεκινήσει να βράζει, χαμηλώνω στο ελάχιστο τη φωτιά και βράζω για 10'. Έπειτα κατεβάζω την κατσαρόλα απ' τη φωτιά και την αφήνω σκεπασμένη για ακόμα 10'. Ξεσκεπάζω και αφρατεύω το ρύζι ανακατεύοντας με ένα πηρούνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου