Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου 2013

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ KADAI (कढ़ाई चिकन)













Σήμερα, όπως έχουμε ανακοινώσει, ξεκινάμε το δεύτερο μικρό αφιέρωμά μας στην κουζίνα της Ινδίας! Θα παρουσιάσουμε, λοιπόν, την πρώτη μας συνταγή που προέρχεται από το Χαϊντεραμπάντ στα ανατολικά της χώρας. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα είδος κοκκινιστού κοτόπουλου, αλλά με ξεχωριστό ινδικό άρωμα! Αυτό σημαίνει ότι και ο τρόπος μαγειρέματος και τα υλικά δεν είναι άγνωστα και παράξενα για τα ελληνικά δεδομένα. Αν έχετε σκοπό να μαγειρέψετε κοκκινιστό κοτόπουλο σας συστήνουμε να δοκιμάσετε αυτήν την εκδοχή. Θα ξετρελαθείτε!

Υλικά:
  • 1 kg. κοτόπουλο σε παϊδάκια χωρίς την πέτσα
  • 4 ντομάτες τριμμένες
  • 4 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1,5 κ.σ. τζίντζερ τριμμένο
  • 1,5 κ.σ. σκόρδο τριμμένο
  • 50 gr. φιστίκια κάσιους ψημένα ανάλατα
  • 2 πράσινες πιπεριές τσίλι ψιλοκομμένες
  • 1,5 κ.σ. κόλιαντρο
  • 1,5 κ.σ. κύμινο
  • 1/2 κ.γ. πιπέρι
  • 1/2 κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • Αλάτι
  • Ελαιόλαδο
  • Βούτυρο

Εκτέλεση:
  1. Πολτοποιώ το σκόρδο και το τζίντζερ με λίγο ελαιόλαδο.
  2. Βράζω τα κάσιους για 10'. Στραγγίζω, ξεπλένω με νερό και πολτοποιώ με λίγο νερό για να πάρω μία αραιή πάστα.
  3. Σε κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο και βούτυρο σε δυνατή φωτιά σοτάρω το κρεμμύδι. Μόλις μαραθεί προσθέτω τον πολτό σκόρδου-τζίντζερ και τις πιπεριές τσίλι. Σοτάρω για λίγο και προσθέτω τα μπαχαρικά με λίγο νερό για να μην κολλήσουν στον πάτο της κατσαρόλας. Ανακατεύω και προσθέτω το κοτόπουλο. Σοτάρω μέχρι να αλειφτεί καλά με τα υπόλοιπα υλικά και προσθέτω τις ντομάτες, την πάστα κάσιους και νερό. Βράζω σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 20' ή μέχρι να γίνει το κρέας. Σερβίρω με ρύζι ατμού, πίτες για σουβλάκια και μία raita (βλ. εδώ και εδώ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου