Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

CHOW MEIN ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΧΟΙΡΙΝΟ ΣΕ OYSTER SAUCE (蚝油猪肉和虾炒面)
















Τα chow mein, δηλαδή τα κινέζικα τηγανιτά noodles είναι πιάτο πανεύκολο στην παρασκευή και πεντανόστιμο! Το καλό είναι ότι υπάρχουν άπειροι τρόποι με τους οποίους μπορεί να φτιάξει κανείς chow mein, επιλέγοντας κάθε φορά διαφορετικά υλικά, σάλτσες και αρώματα. Έτσι σήμερα, μετά τα chow mein με γαρίδες και κάρι, που έχω ήδη φτιάξει σε προηγούμενη φάση, μαγείρεψα μία ακόμα παραλλαγή με γαρίδες και χοιρινό σε oyster sauce. Κρέας και θαλασσινό στο ίδιο πιάτο! Καλή σας όρεξη!

Υλικά:
  • 250 gr. noodles αβγού
  • 100 gr. χοιρινό σε λεπτές λωρίδες
  • 5-6 μεγάλες γαρίδες καθαρισμένες
  • 3 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 χούφτα κινέζικο λάχανο ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο σε λεπτά μπαστουνάκια
  • 4 μανιτάρια σε φέτες
  • 3 φρέσκα κρεμμύδια σε διαγώνιες ροδέλες
  • Σησαμέλαιο
Για τη σάλτσα:
  • 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 2 κ.σ. oyster sauce
  • 2 κ.σ. γλυκιά σάλτσα σόγιας
  • 4 κ.σ. νερό

Εκτέλεση:
  1. Αναμειγνύω όλα τα υλικά της σάλτσας σε ένα μπολ.
  2. Βράζω τα noodles 1'-2' λιγότερο απ' όσο γράφει η συσκευασία (γιατί θα μαγειρευτούν μαζί με τα υπόλοιπα), και τα φυλάω στην άκρη ρίχνοντάς τους λίγο σησαμέλαιο για να μην κολλήσουν.
  3. Σε wok ή αντικολλητικό τηγάνι με λίγο σησαμέλαιο σε δυνατή φωτιά σοτάρω προσθέτοντας κατά σειρά το χοιρινό μαζί με το καρότο, το λάχανο, το σκόρδο, τα μανιτάρια και τις γαρίδες. Οι γαρίδες δεν πρέπει να σοταριστούν πάνω από 2'. Προσθέτω τα noodles και τη σάλτσα και ανακατεύω καλά μέχρι να αφομοιωθούν όλα τα υλικά. Η όλη διαδικασία δεν πρέπει να κρατήσει πάνω από 5'-7'. Πριν σερβίρω προσθέτω τα φρέσκα κρεμμύδια και κάνω ένα τελευταίο ανακάτεμα. Σερβίρω με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου