Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2012

ΨΑΡΙ ΤΑΤΖΙΝ SAYADIYAH (صيادية سمك طاجن)













Είχαμε αρκετές μέρες να ανεβάσουμε καινούρια συνταγή στο blog μας. Σήμερα όμως θα "εξιλεωθούμε" παρουσιάζοντας μία ακόμα συνταγή τατζίν στα χνάρια του κοτόπουλου και του αρνιού που έχουμε ήδη παρουσιάσει. Αυτή τη φορά η χώρα προέλευσης είναι η Αίγυπτος και το πιάτο μεταφράζεται "ψάρι στο τατζίν του ψαρά"! Είναι εύκολο και πολύ κοντά στις ελληνικές γευστικές προτιμήσεις. Δοκιμάστε το!

Υλικά:
  • 650 gr. φιλέτο πέρκας
Για τη μαρινάδα:
  • 6-7 σκ. σκόρδο τριμμένο
  • Πιπέρι λευκό
  • Κύμινο
  • Κόλιαντρος
  • Χυμός 1 λεμονιού
  • Αλάτι
Για τη σάλτσα:
  • 3 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 4 πιπεριές κέρατα σε κομμάτια
  • 300 gr. τριμμένη ντομάτα
  • 2 κ.σ. πελτές
  • 1/2 ματσάκι άνιθος ψιλοκομμένος
  • 1/2 ματσάκι κόλιαντρος ψιλοκομμένος
  • Κύμινο
  • Κόλιαντρο
  • Λίγη ζάχαρη
  • Αλάτι
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
  1. Μαρινάρω το ψάρι για 15' με τα υλικά της μαρινάδας. Το ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C σε γάστρα για 10'.
  2. Στο μεταξύ σωτάρω σε κατσαρόλα με λίγο λάδι το κρεμμύδια, τις πιπεριές και το σκόρδο της σάλτσας και προσθέτω τη ντομάτα και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Βράζω για 5' να πιει τα υγρά της η ντομάτα.
  3. Ρίχνω τη μισή σάλτσα στον πάτο της γάστρας, τοποθετώ επάνω το ψάρι και περιχύνω με την υπόλοιπη σάλτσα. Ψήνω στους 180°C για περίπου 20' ακόμα. Σερβίρω με ρύζι ατμού (ή οποιοδήποτε άλλο συνοδευτικό της επιλογής μου).
  • Το ίδιο φαγητό γίνεται πεντανόστιμο και με γλώσσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου