Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

ΤΣΙΠΟΥΡΑ ΣΧΑΡΑΣ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ













Ομολογουμένως δεν απαιτείται καμία συνταγή για να ψήσει κάποιος μια τσιπούρα στη σχάρα. Όμως πολλές φορές "ουκ εν τω πολλώ το ευ". Ο σκοπός που παρουσιάζουμε αυτήν την παρασκευή είναι για να προτείνουμε μια ιδέα για ένα συνδυασμό μυρωδικών που θα απογειώσουν τη γεύση του ψαριού. Φυσικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν με οποιοδήποτε ψάρι επιλέξετε! Εμείς πάντως βρήκαμε ολόφρεσκη πελαγίσια τσιπούρα, απείρως νοστιμότερη από του ιχθυοτροφείου. Τη συστήνουμε ανεπιφύλακτα!

Υλικά:
  • Τσιπούρα ολόκληρη
Για τη μαρινάδα:
  • Αλάτι
  • Πιπέρι λευκό
  • Κόλιαντρος
  • Λεμονοθύμαρο
  • Μαντζουράνα
  • Δεντρολίβανο
  • Λίγο ελαιόλαδο
Για το σερβίρισμα:
  • Ελαιόλαδο
  • Ρίγανη
  • Χυμός λεμονιού

Εκτέλεση:
Μαρινάρουμε το ψάρι για 15' με τη μαρινάδα και ψήνουμε στη σχάρα. Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το μέγεθος του ψαριού και από τη σχάρα. Χοντρικά θα μπορούσαμε να πούμε ότι για την τσιπούρα χρειάζονται περίπου 10'-15' ψήσιμο από κάθε πλευρά. Φυσικά τα ψάρια τα γυρίζουμε μία φορά! Περιχύνουμε με τα υλικά για το σερβίρισμα και απολαμβάνουμε μαζί με το αγαπημένο μας συνοδευτικό.
  • Το λεμονοθύμαρο είναι παρόμοιο με το θυμάρι, αλλά δίνει έναν τόνο λεμονιού στο φαγητό. Μπορείτε να το έχετε ακόμα και σε γλάστρα στο μπαλκόνι σας. Αν παρόλα αυτά δεν έχετε, χρησιμοποιήστε κανονικό θυμάρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου