Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

ΓΑΥΡΟΣ ΠΛΑΚΙ













Ο γαύρος είναι ένα από τα πλέον υγιεινά και γευστικά ψάρια των ελληνικών θαλασσών και ταυτόχρονα ένα από τα πιο οικονομικά. Μαγειρεύεται με πολλούς τρόπους, αλλά προς Θεού, μην τον τηγανίζετε γιατί τον καταστρέφετε! Γι' αυτό εμείς σας παρουσιάζουμε μια συνταγή στο φούρνο πλακί, ελαφριά (όπως είναι το σήμα κατατεθέν μας) και πεντανόστιμη όπως πάντα!

Υλικά:
  • 1 kg. γαύρος
  • 5 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 500 γρ. τριμμένη ντομάτα
  • 1 χούφτα κόλιαντρος ψιλοκομμένος
  • 1 χούφτα βασιλικός ψιλοκομμένος
  • Θυμάρι
  • Μαντζουράνα
  • Λευκό πιπέρι
  • Αλάτι
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Ανακατεύω τη ντομάτα, το βασιλικό, τον κόλιαντρο, το σκόρδο και τα υπόλοιπα μυρωδικά μαζί με το λάδι και περιχύνω τα ψάρια. Ψήνω στο φούρνο στους 220°C για 20'. Σερβίρω με το αγαπημένο μου συνοδευτικό.
  • Αν δεν έχετε κόλιαντρο φρέσκο χρησιμοποιήστε μαϊντανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου