Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2012

ΜΟΣΧΑΡΙ STIR-FRY ΜΕ ΜΠΡΟΚΟΛΟ













Ένα από τα διασημότερα αμερικανο-κινέζικα πιάτα ανά τον κόσμο είναι το μοσχάρι με μπρόκολο. Θεωρήσαμε απαραίτητο να το παρουσιάσουμε στο blog μας, κάνοντας όμως 2-3 παρεμβάσεις που συναντήσαμε σε κάποιο περιοδικό, που τις θεωρήσαμε εξαιρετικές! Και δεν πέσαμε έξω!

Υλικά:
  • 250 gr. μοσχάρι κιλότο σε μπουκιές
  • 1 κρεμμύδι σε σκελίδες
  • 1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο σε ροδέλες
  • 1/2 φλ. μπρόκολο σε μικρά μπουκετάκια
  • 1/2 φλ. baby corn
  • 1/2 φλ. μπαμπού
  • 1 κ.γ. τζίντζερ ψιλοκομμένο
  • Σησαμέλαιο
Για τη μαρινάδα:
  • 1/2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 1 κ.γ. sake
  • 1 κ.γ. κορν-φλάουρ
  • Λευκό πιπέρι
  • Λίγο σησαμέλαιο
Για τη σάλτσα:
  • 1 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 1 κ.σ. oyster sauce
  • 4 κ.σ. χυμός πορτοκαλιού
  • 1 κ.γ. κορν-φλάουρ

Εκτέλεση:
Μαρινάρω το κρέας για 30' (έως και 2 ώρες). Σωτάρω το κρέας σε wok ή αντικολλητικό τηγάνι με λίγο σησαμέλαιο και το αποσύρω όταν είναι σχεδόν έτοιμο. Σωτάρω το σκόρδο, το τζίντζερ και τα υπόλοιπα λαχανικά με λίγο σησαμέλαιο, προσθέτοντάς τα σταδιακά: μπρόκολο, καρότο, κρεμμύδι, μπαμπού, baby corn. Προσθέτω το κρέας και περιχύνω με τη σάλτσα. Βράζω μέχρι να δέσει και σερβίρω με ρύζι ατμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου