Ένα από τα διασημότερα αμερικανο-κινέζικα πιάτα ανά τον κόσμο είναι το μοσχάρι με μπρόκολο. Θεωρήσαμε απαραίτητο να το παρουσιάσουμε στο blog μας, κάνοντας όμως 2-3 παρεμβάσεις που συναντήσαμε σε κάποιο περιοδικό, που τις θεωρήσαμε εξαιρετικές! Και δεν πέσαμε έξω!
Υλικά:
- 250 gr. μοσχάρι κιλότο σε μπουκιές
- 1 κρεμμύδι σε σκελίδες
- 1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 καρότο σε ροδέλες
- 1/2 φλ. μπρόκολο σε μικρά μπουκετάκια
- 1/2 φλ. baby corn
- 1/2 φλ. μπαμπού
- 1 κ.γ. τζίντζερ ψιλοκομμένο
- Σησαμέλαιο
Για τη μαρινάδα:
- 1/2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
- 1 κ.γ. sake
- 1 κ.γ. κορν-φλάουρ
- Λευκό πιπέρι
- Λίγο σησαμέλαιο
Για τη σάλτσα:
- 1 κ.σ. σάλτσα σόγιας
- 1 κ.σ. oyster sauce
- 4 κ.σ. χυμός πορτοκαλιού
- 1 κ.γ. κορν-φλάουρ
Εκτέλεση:
Μαρινάρω το κρέας για 30' (έως και 2 ώρες). Σωτάρω το κρέας σε wok ή αντικολλητικό τηγάνι με λίγο σησαμέλαιο και το αποσύρω όταν είναι σχεδόν έτοιμο. Σωτάρω το σκόρδο, το τζίντζερ και τα υπόλοιπα λαχανικά με λίγο σησαμέλαιο, προσθέτοντάς τα σταδιακά: μπρόκολο, καρότο, κρεμμύδι, μπαμπού, baby corn. Προσθέτω το κρέας και περιχύνω με τη σάλτσα. Βράζω μέχρι να δέσει και σερβίρω με ρύζι ατμού.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου